A MADRID

L’octogenari que ha assassinat la seva dona a martellades: «No n’estic penedit, es mereixia això i molt més»

  • Els veïns van alertar la policia després d’escoltar els crits de la víctima, de 84 anys: «¿Què em fas? ¡Que em mates! ¡Auxili!»

  • El presumpte assassí va obrir la porta als agents i amb actitud tranquil·la, va confessar: «L’he matat, emporteu-me»

L’octogenari que ha assassinat la seva dona a martellades: «No n’estic penedit, es mereixia això i molt més»
2
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

El crim es va produir aquest dimarts cap a les vuit de la tarda, al barri madrileny de Moratalaz. Els veïns van alertar la Policia Nacional que la seva veïna, una dona de 81 anys, demanava ajuda a crits des de l’altre costat de la paret mentre, pel que sembla, la seva parella l’estava agredint: «¿Què em fas? ¡Que em mates! ¡Em mates! ¡Auxili!». Els agents van arribar a la casa poc després, i els va obrir la porta l’assassí que, sense oposar resistència i en to tranquil, els va confessar: «He matat la meva dona, emporteu-me».

La policia va trobar la víctima estirada al terra d’una de les habitacions de la vivenda, amb el cap ensangonat. Al costat de la dona, sobre una tauleta, van trobar el martell amb què el seu marit, de 84 anys, acabava de colpejar-la al cap repetides vegades, d’acord amb la seva pròpia declaració. Segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO, mentre la seva dona agonitzava, encara conscient, a l’espera que els serveis d’emergència arribessin al pis del carrer Montpellier, l’home, «sorprenentment calmat i fred», va mirar de justificar-se davant els investigadors assegurant que havia acabat amb la seva vida perquè ella li era infidel: «No n’estic penedit, es mereixia això i molt més». Fins i tot va arribar a amenaçar els policies: «Puc fer el mateix amb vosaltres».

Sense denúncies prèvies

Malgrat la gravetat de les ferides, els sanitaris van aconseguir estabilitzar la víctima, la van intubar i van traslladar l’Hospital 12 de Octubre amb un traumatisme cranioencefàlic sever. Allà va morir poc després. L’home va ser detingut i traslladat a la comissaria de Moratalaz, on segueix a aquesta hora, a l’espera de passar a disposició judicial, acusat del crim masclista. Segons informen fonts del cas, la dona no havia presentat cap denúncia contra ell ni consten incidents previs que fossin denunciats per terceres persones. El matrimoni té fills, a qui ja s’ha comunicat els fets.

Notícies relacionades

Des de començament d’any, 19 dones han sigut assassinades per les seves parelles a Espanya, deu d’elles tenien nacionalitat espanyola, les altres nou eren estrangeres. Deu d’aquestes víctimes mortals de la violència de gènere havien trencat la relació amb el seu agressor poc abans que es produís el crim o estaven en fase de separació. De totes aquestes dones, només quatre havien denunciat el maltractament (21%).

El 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents, igual que el correu 016-online@igualdad.gob.es. També es presta atenció mitjançant WhatsApp a través del número 600 00 00 16 i els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR: 900 20 20 10.