Sanitat i les CCAA s’enfronten per l’oci nocturn

  • El Ministeri obliga les autonomies a complir restriccions comunes en discoteques i restaurants, proposta que ha comptat amb el vot en contra de sis comunitats

Sanitat i les CCAA s’enfronten per l’oci nocturn
1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Després de la caiguda de l’estat d’alarma, les autonomies han tingut criteris dispars a l’hora de restringir les reunions, el toc de queda o els moviments. Menys d’un mes després del final de la mesura excepcional, el Consell Interterritorial ha aprovat que en totes les comunitats regeixin les mateixes mesures en restauració, discoteques o actes multitudinaris, almenys fins que el 70% de la població estigui vacunada, un percentatge al qual el Govern espera arribar a finals d’agost.

Notícies relacionades

Si bé, la decisió del Ministeri de Sanitat que les mesures aprovades en el Consell Interterritorial siguin d’obligat compliment ha tornat a enfrontar algunes autonomies, sobretot les governades pel PP, amb el Govern. De fet, sis comunitats han votat en contra dels dos Documents d’Actuacions Coordinades aprovats aquest dimecres. Un fa referència a les normes que s’hauran de complir en els centres educatius en el curs vinent i sobre el qual hi ha hagut menys discussió ja que ja va ser acordat fa 15 dies en una interterritorial en què van participar també els consellers d’Educació. 

I el segon conté mesures sobre l’oci nocturn, la restauració, els actes massius, la vacunació, els cribratges d’asimptomàtics, els llocs lliures de tabac, entre altres mesures. Aquest últim ha comptat amb el vot en contra de Madrid, Andalusia, Galícia i Múrcia, i l’abstenció de Castella i Lleó i Melilla. A més, Catalunya i Euskadi hi han votat en contra perquè, segons el seu parer, envaeix competències, segons fonts autonòmiques.