Igualtat convoca el pacte contra la violència masclista després de cinc assassinats

Igualtat convoca el pacte contra la violència masclista després de cinc assassinats
1
Es llegeix en minuts

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha convocat per demà una reunió urgent per via telemàtica del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere després dels últims cinc assassinats masclistes.

Segons recorda el seu departament, en l’última setmana han sigut assassinades cinc dones i el fill d’una d’elles, cosa que eleva la xifra des de començament d’any a 13 dones mortes en mans de la seva parella o exparella i a 2 els menors morts.

Montero presidirà la reunió al costat de la secretària d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere, Noelia Vera, i la delegada del Govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell.

A la reunió han sigut convocades les presidentes de la Comissió del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere del Congrés i del Senat.

Notícies relacionades

També hi estaran presents els integrants d’aquestes comissions, així com representants de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies; la vicepresidenta i membres de les autonomies de l’Observatori de la Violència contra la Dona, i representants ministerials de Justícia, Interior, Política Territorial i Funció Pública, Sanitat i Drets Socials.

Revisió

La ministra d’Igualtat va anunciar el 15 de maig, després de l’assassinat d’una dona a Sagunt que havia demanat ajuda, que les eines de protecció de les víctimes de violència de gènere havien de ser revisades.