CRIM SENSE RESOLDRE

El jutjat reobre la investigació per l’assassinat d’Helena Jubany

La policia ha de fer l’anàlisi «completa» del disc dur de l’ordinador de la noia

helena

helena

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El jutjat de Sabadell que ha investigat l’assassinat el 2001 de la bibliotecària Helena Jubany, que llavors tenia 27 anys, ha reobert la investigació perquè la policia procedeixi a l’anàlisi «completa» del disc dur de l’ordinador de la noia a la recerca de noves proves per aclarir el crim. Les indagacions es van tancar sense resoldre el 2005, tot i que posteriorment es van reobrir. L’Audiència de Barcelona va donar de nou carpetada el març passat al considerar que les proves aportades per la família de la víctima per intentar inculpar el principal sospitós de l’assassinat de la noia, S. L., tenien «escassa fiabilitat» i altres sospites ja van ser investigades i són «insuficients» per assenyalar els culpables.

Jubany va morir la matinada del 2 de desembre del 2001, després de dos dies desapareguda. El seu cos va ser tirat des d’un terrat, completament despullat i ple de cremades. La mort de la noia de Mataró, a més, està envoltada de molts misteris. Tres mesos abans del crim, per exemple, la jove va rebre dos anònims acompanyats de begudes adulterades amb somnífers.

Els reportatges a TV-3

Notícies relacionades

L’emissió de dos reportatges l’any passat per part del programa ‘Crims’, de TV-3, on un policia que va investigar l’assassinat acusava directament del crim un dels investigats al seu dia, S. L., que més tard va ser exculpat, va suposar que el crim tornés a l’actualitat. El documental va servir per remoure el cas, fins al punt que el Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Sabadell va decretar la reobertura de la causa, que la defensa de S. L. va recórrer. L’Audiència el va arxivar i ara s’ha reobert per practicar el buidatge i anàlisi del disc dur de l’ordinador de la noia.

L’única encausada en el seu moment, Montse Careta, es va suïcidar a la presó abans de ser jutjada. Ella era la parella de S. L. i pertanyia al mateix grup excursionista que Helena Jubany. Una de les proves demanada per la família de la bibliotecària pretenia demostrar que el sospitós vivia amb aquesta dona al mateix edifici on hi ha el terrat des d’on va caure la víctima. La tesi de l’acusació és que tots dos van drogar amb somnífers la noia, la van pujar fins a la terrassa i la van llançar al buit.