Desaparició a Tenerife

La mare d’Anna i Olivia: «Nego que volgués emportar-me les nenes a un altre país, mai les separaria del pare»

  • Beatriz Zimmermann aclareix que sempre va defensar que hi hagués custòdia compartida

  • Aquest dimarts es compleixen 14 dies des que es va perdre el rastre a Tomás Gimeno, Olivia i Anna

5
Es llegeix en minuts

Dues setmanes es compleixen aquest dimarts des que les nenes Olivia i Anna Gimeno Zimmermann, al costat del seu pare, fossin vistos per última vegada a Tenerife. La mare, Beatriz, va assegurar aquest dilluns que és falsa l’afirmació que planegés emportar-se-les a Bèlgica, país d’origen de la seva actual parella, i rebutja que tingués intenció de separar-les del seu pare ni que aquest pogués ser el detonant del suposat segrest.

La dona que va denunciar el cas després que Tomás Gimeno no li tornés les seves filles la nit del 27 d’abril va aclarir que aquest suposat projecte de reiniciar una nova vida lluny de l’arxipèlag no s’ajusta a la veritat, com reflecteixen algunes informacions i comentaris a les xarxes socials des de fa dies. Zimmermann va afirmar a ‘El DÍA’, del mateix grup editorial que El Periódico: «És clar que ho nego, és absurd». Aquesta tenerifenca, que ha rebut ja innombrables mostres de recolzament i solidaritat d’arreu del món, va assegurar: «Adoro la meva illa i la qualitat de vida aquí és inigualable». També es mostra taxativa i es reafirma en el que ja va expressar en anteriors ocasions: «A més, mai les separaria del pare; sempre li vaig dir (al progenitor) que la custòdia fos compartida».

En qualsevol cas, aquesta dona evita aprofundir en assumptes relacionats amb l’àmbit sentimental i privat. Davant l’actual situació i la proliferació de comentaris de tot tipus sobre el cas, prefereix concentrar els seus pensaments en la difusió «de les cares de les nenes i el pare per trobar-les». De fet, Beatriz mai ha manifestat als investigadors de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial (UOPJ) de la Guàrdia Civil que tingués pensat anar-se’n a Bèlgica o un altre país amb les petites i la seva nova parella.

El representant nacional de l’oenagé SOSDesaparecidos, Joaquín Amills, manté un contacte habitual amb Zimmermann i mira de recolzar-la i aconsellar-la en uns moments de gran duresa. Va manifestar al ‘Programa d’Ana Rosa Quintana’ a Telecinco que la hipòtesi d’un pla de la mare de les menors per marxar a un altre país i intentar allunyar les nenes de Tomás Gimeno no s’ajusta a la veritat.

La desaparició de l’empresari de Tenerife, Olivia i Anna ha tingut una gran repercussió a nivell nacional i, fins i tot, internacional. Diumenge passat fins a vuit persones van manifestar a les forces de seguretat que havien vist el pare i les dues nenes en diferents punts d’Espanya, va comentar Amills.

L’espai ‘Espejo Público’, d’A3 Media, va informar que, en una emissora marítima en les hores posteriors a la desaparició, dues persones van escoltar que una nadó balbotejava per la ràdio les paraules: «papa, tauró». Segons l’esmentat programa, tot i que les esmentades persones van percebre tal missatge en els minuts posteriors que es localitzés el barco ‘Esquilón’, propietat de Gimeno, davant les costes d’El Puertito de Güímar, el so «pot provenir d’un ampli rang».

Per ara, des de la Guàrdia Civil i la Delegació del Govern no entren a confirmar o desmentir si tals comentaris són tinguts en compte pels investigadors de l’Institut Armat que desenvolupen les gestions per mirar d’aclarir què va passar el vespre del passat 27 d’abril; igual com ha passat amb altres suposades hipòtesis del que va poder succeir.

Fins ara, s’han plantejat diverses certeses del que va passar el 27 d’abril, però també hi ha dues hores en què no se sap què va passar amb Anna i Olivia. Es tracta de la franja horària compresa entre les 19:30 hores, quan els avis paterns de les nenes asseguren que les van veure a la casa familiar al centre de Santa Cruz de Tenerife, i les 21:30 hores, quan Tomás Gimeno va arribar sol en el seu cotxe al port esportiu Marina Tenerife i va partir en la seva embarcació d’esbarjo per primera vegada.

Poc després de les 17:00 hores, el pare va recollir les nenes a casa de la mare. Mitja hora després va començar la classe esportiva a la qual assistia Olivia. A les 17:50 hores, Gimeno va acudir a Marina Tenerife per provar i engegar el motor Mercury de la seva llanxa. A les 18:30 hores, el progenitor recull Olivia. Els tres van estar després al domicili dels avis paterns fins a les 19:30 hores. Una veïna va escoltar que les nenes eren a la finca del seu pare a Igueste de Candelaria entorn de les 20:00 hores. Des d’aquell moment, no hi ha constància d’on van ser les menors. Dilluns de la setmana passada, la propietat de Gimeno al Camino Cruz Colorada, a Candelaria, va ser inspeccionada a fons per la Guàrdia Civil durant quatre hores i, segons ha transcendit, en la mateixa no es va trobar indici o cap prova que permetés conèixer el parador o què va passar amb el pare i les dues petites. A les 21:30 hores, Gimeno va arribar a l’esmentat port esportiu, va fer tres viatges amb bolsos i paquets fins al seu barco. I a tres quarts i cinc de nou de la nit va partir amb rumb desconegut. A les càmeres no es veu que les menors estiguin al costat del seu progenitor de camí cap al barco. A les 23:30 hores, Tomás va tornar a Marina Tenerife, va pujar al seu Audi A3 blanc i se’n va anar a una gasolinera a comprar un carregador de mòbil. Va tornar al recinte portuari, va carregar el telèfon mòbil i a les 00:30 hores va tornar a sortir amb rumb desconegut. Mentre recarregava el seu terminal, el vigilant el va trobar ansiós i nerviós. El treballador el va advertir que, pel toc de queda, no podia tornar a sortir. Però no li va fer cas. A la 1:30 hores va mantenir l’última conversa telefònica amb la mare de les nenes. Tots dos van parlar de la seva relació i, igual com en ocasions anteriors al llarg d’aquella nit, Gimeno li va manifestar a Beatriz que no tornaria a veure les seves filles, ni a ell tampoc, i que se les emportaria lluny.

Notícies relacionades

La mare va trucar a Tomás poc després de les 21:00 hores, al veure que no li portava les petites. Aquella vegada, el progenitor va dir que estava sopant amb elles i que les entregaria més tard. A les deu de la nit hi va haver una nova conversa entre les parts. I aquella vegada, l’empresari va advertir Zimmermann que no tornaria a veure les nenes, ni a ell tampoc. A aquella hora ja era al mar, suposadament.

La mare va acudir al lloc de la Guàrdia Civil de Radazul, on va informar de la situació. Hi va haver un determinat moment en què la progenitora ja no va poder tornar a parlar amb Gimeno, bé perquè va apagar el telèfon, bé perquè es va quedar sense bateria. I va ser a la 1:30 quan van parlar per última vegada.