Sanitat dona llum verda a les Falles durant el segon semestre d’aquest any

No hi ha una data concreta i emplaça les comissions a la reunió del pròxim dilluns per concretar des de quan podran celebrar-se

Sanitat dona llum verda a les Falles durant el segon semestre d’aquest any
1
Es llegeix en minuts

Hi haurà Falles el 2021. Sanitat ha donat llum verda a la celebració de les falles al llarg del segon semestre d’aquest any tot i que no hi ha detalls de les dates. És el compromís que les comissions falleres han pogut treure en clar després de la reunió amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, celebrada aquesta tarda a València. De moment, no hi ha més detalls sobre la data. Sanitat ha fet convocat les comissions a una nova reunió el pròxim dilluns, quan ja hagi vençut l’estat d’Alarma i s’hagi fet la reunió interdepartamental.

L’important, en tot cas, és que la celebració de les festes no ha fet cap pas enrere i que estarà acompanyada, això a més curt termini, de la reobertura esglaonada dels casals per recuperar l’activitat. Els representants de la festa no compten dilluns amb cap altre escenari que no sigui sortir ja amb una data d’inici. És a dir, el dia exacte a partir del qual els ajuntaments podran decidir quan se celebra la festa.

En qualsevol cas, cal tenir clar que aquestes Falles seran més aviat «Falles», una programació simbòlica, més emocional que efectiva. Un avenç del que hauria de ser, el 2022, una cosa molt més semblant a la festa «de tota la vida».

Nova reunió dilluns que ve

Notícies relacionades

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assegurat al sortir de la reunió amb la comissió de seguiment de les Falles que les negociacions amb els agents de la festa es reprendran el pròxim dilluns, quan s’hagi aixecat l’estat d’alarma. Els representants de la festa, no obstant, encara no han sortit de la reunió, de la qual sortiran amb noves valoracions. I sobretot amb el tarannà que han trobat a la reunió i les esperances rebudes, ja que les coses canviaran poc durant els sis dies que resten per a aquesta reunió en matèria sanitària.

La decisió, sobre l’esborrany de programa, l’ha de prendre posteriorment l’assemblea de presidents. El mateix que a la resta de municipis on se celebren Falles, que podrien, arribat aquest supòsit, acoblar dates o fins i tot desestimar la versió 2021.