Lluita contra el coronavirus

Pobles fructícoles de Catalunya i l’Aragó demanen vacunar tota la seva població

  • Alcaldes i regidors lleidatans i aragonesos reclamen una estratègia conjunta per rebre les dosis anti-Covid

Pobles fructícoles de Catalunya i l’Aragó demanen vacunar tota la seva població
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ajuntaments de municipis fructícoles de Lleida i l’Aragó han avançat aquest dimarts la seva intenció de demanar a la Conselleria de Salut de la Generalitat i al Departament de Sanitat de la Diputació General de l’Aragó un pla de vacunació per a tota la població per evitar confinaments perimetrals i que les dues administracions autonòmiques plantegin a l’Estat una petició conjunta.

Ho han reclamat durant una reunió celebrada aquest dimarts a Alcarràs i que ha concentrat alcaldes i regidors lleidatans i aragonesos de municipis com Alcarràs, Aitona, Seròs (les tres pertanyents al Segrià) o Almudáfar (Osca), amb el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, i amb el president de la comarca d’Osca del Baix Cinca, Marco Antonio Ibarz.

Per evitar confinaments

Durant la reunió, s’ha demanat consensuar estratègies conjuntes a les dues comunitats fructíferes a fi d’evitar confinaments perimetrals. L’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, ha afirmat que totes dues zones comparteixen «un model productiu de gestió dels contingents de treballadors de temporada i fins i tot d’estructura de la població».

Per aquest motiu, les exigències formulades durant els últims mesos des d’Alcarràs i altres municipis, que van arribar a negar-se a aplicar el confinament domiciliari que va afectar la zona aquest estiu, es fa extensiva ara al Baix Cinca.

«Les fronteres són línies i la realitat socioeconòmica les desborda, per això es necessiten accions conjuntes», ha demanat el primer tinent d’alcalde la la localitat del Segrià, Manel Ezquerra.

Demanda col·lectiva

Notícies relacionades

Janés, ha afegit que aquestes mesures estan tenint «conseqüències molt negatives per a empreses i famílies» i han obligat les esferes polítiques de la zona a «entendre que hem d’anar units i traslladar a les respectives administracions territorials una demandes que exigim des de fa setmanes i de forma individual des de cada municipi».

Els alcaldes i regidors consideren que aquesta vacunació podria continuar fent-se per franges, com fins ara, «a fi d’immunitzar els més vulnerables i, a continuació, garantir també la immunitat dels treballadors essencials i la dels treballadors de la fruita, així com d’altres sectors de la indústria agroalimentària com les indústries càrnies».

Temes:

Vacunes Aragó