Diversos combois afectats

Un tren descarrila a Lleó sense causar ferits

  • L’accident obliga a tallar el trànsit ferroviari a la zona i els viatgers han de realitzar els trajectes entre Lleó i Astúries amb autobús

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un tren Alvia que va sortir de Madrid a les 7.08 hores amb destinació a Gijón ha descarrilat sobre les 9.40 hores als voltants de Lleó, a la zona de la bifurcació de Galícia, sense que s’hagin registrat ferits, segons han informat fonts de Renfe.

El descarrilament ha obligat a tallar el trànsit ferroviari entre Lleó i Astúries, on hi ha programats tres trens en cada sentit durant aquest dilluns.

Renfe ha assenyalat que el descarrilament ha afectat els dos últims vagons del tren, en el qual en aquells moments viatjaven quaranta persones, i ha precisat que s’ha obert una investigació per determinar les causes de l’incident.

Els viatgers han continuat viatge amb autobús a les seves respectives destinacions a partir de les 10.45 hores i Renfe mantindrà aquesta alternativa fins que sigui possible recuperar el trànsit ferroviari, cosa que es preveu en les pròximes hores.

«Sense previsió de restabliment, es treballa perquè sigui al més aviat possible», assenyalen, afegint que s’ha posat en marxa un Pla Alternatiu de Transport per carretera entre Lleó i Astúries, durant el període d’intercepció de via.

Notícies relacionades

Segons informació de Renfe, a més del tren accidentat amb sortida de Madrid a les 7.08 hores i arribada a Gijón prevista per a les 12.17 hores, també està afectat l’Alvia amb sortida de Gijón a les 10.15 hores i arribada a Madrid a les 15.23 hores. Igualment, poden veure’s afectats l’Alvia amb sortida de Gijón a 17.50 hores i arribada a Madrid a les 22.52 hores; i l’Alvia amb sortida de Madrid a les 15.28 hores i arribada a Gijón a les 20.41 hores.

De la mateixa manera, s’ha vist afectat el tren Regional amb sortida de Valladolid a les 7.00 hores i arribada a Gijón a les 12.48 hores; i el Regional amb sortida de Gijón a les 14.15 hores i arribada a Valladolid a les 20.06 hores.