Vacances de Setmana Santa

Els catalans omplen les localitats turístiques sense col·lapsar-les

  • Pobles de mar i de muntanya reben els visitants en gran nombre amb motiu dels dies festius

  • A falta de turisme internacional, l’interior dona alguna alegria al sector, tot i que fora de Barcelona

El Camí de Ronda entre Calella de Palafrugell i Llafranc.

El Camí de Ronda entre Calella de Palafrugell i Llafranc. / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les vacances de Setmana Santa han propiciat que la ciutadania hagi omplert les localitats turístiques, de mar i de muntanya, aprofitant el final del confinament comarcal, tot i que sense que, per exemple, les platges catalanes s’hagin acostat per ara al típic col·lapse estival. Amb tot, la gent aprofita la porta que se li va obrir el passat 15 de març, quan es va tolerar de nou sortir de la comarca, qui sap si només de forma temporal.

Durant la setmana, sobretot a partir de divendres, els catalans s’han acostat a zones tradicionalment turístiques, que aquest diumenge registraven una assistència considerable. A Palafrugell, dins del mercat se circulava de forma fluida, però entre les parades que es col·loquen al carrer sí que s’acumulava un col·lectiu de compradors significatiu.

A Calella de Palafrugell, no s’ha vist a la sorra de la platja la gent que es pot veure a l’estiu, però en moments puntuals hi ha hagut cues davant els comerços i al visitant li resulta complicat trobar un lloc per aparcar el cotxe. Hores abans, dissabte, l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, va afirmar que havia arribat més gent de l’esperada i que el consistori que dirigeix havia hagut de reforçar alguns serveis que s’havien vist «desbordats», com els de la recollida d’escombraries

Notícies relacionades

A falta del turisme internacional, l’interior s’ha activat aquesta setmana, especialment a partir de dijous i divendres. Els hotelers ho van constatar dijous, quan van remarcar que les reserves s’han estacant a Barcelona però han augmentat a la resta de Catalunya. Aquell dia, 353.000 cotxes van sortir de l’Àrea Metropolitana, informa l’ACN.  A Sitges, dissabte es van veure restaurants plens en els seus dos torns i una elevada presència a les platges, amb aglomeracions de passejants al centre de la localitat.

La muntanya

També les destinacions de muntanya han sigut àmpliament visitades: cal recordar que divendres l’Ajuntament de Santa Pau (la Garrotxa) es va plantejar talls puntuals en l’accés de cotxes a la part central del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, els aparcaments de la qual eren plens. Als pobles de la Cerdanya, la presència de visitants en hotels i en segones residències ha sigut elevada, cosa que tant allà com en altres destinacions és un petit alleujament abans de la caiguda de demanda que sol patir el sector turístic entre Setmana Santa i l’arribada de l’estiu.