Onada de tremolors

Nou terratrèmol a Granada, que en suma més de 2.460 des de desembre

  • Del total de tremolors registrades, 31 han sigut de magnitud major o igual a 3 i 246 han sigut sentits per la població.

Nou terratrèmol a Granada, que en suma més de 2.460 des de desembre
1
Es llegeix en minuts

Nou terratrèmol a Granada, només una setmana després dels últims registrats. El sisme, de magnitud 3,3, s’ha registrat aquest diumenge a les nou del matí al municipi de Fuente Vaqueros, segons ha informat l’Institut Geogràfic Nacional (IGN). Des de principis de desembre, s’estan registrant una sèrie de terratrèmols superficials al nord-oest de la ciutat de Granada, a l’entorn de les localitats d’Atarfe, Pinos Puente i Santa Fe.

D’acord al càlcul de l’organisme públic, dependent del Ministeri de Transports, la tremolor ha tingut una profunditat superficial (0 quilòmetres) i ha sigut percebuda per la població. Tot i que de moment no hi ha constància de danys materials ni personals, diferents usuaris de la zona han compartit a través de les xarxes socials que el terratrèmol ha sigut breu però intens i que, en alguns casos, ha arribat fins i tot a despertar-los.

Notícies relacionades

Segons l’última actualització de l’informe de l’IGN sobre l’activitat sísmica a Atarfe-Santa Fe, aquesta sèrie sísmica ja ha suposat més de 2.460 terratrèmols a l’àrea metropolitana granadina, dels quals 31 han sigut de magnitud major o igual que 3,0 i 246 han sigut sentits per la població.

Malgrat que aquesta onada de terratrèmols es manté activa des d’aleshores, en l’última reunió del Comitè Assessor del Pla d’Emergència en cas de Risc Sísmic els experts van constatar un descens en el nivell d’activitat a la zona en les últimes setmanes tot i que amb lleugers increments puntuals