Aragó

Saragossa es converteix en el primer laboratori urbà de drons d’Europa

El pàrquing sud de La Almozara ha sigut el lloc escollit per allotjar l’anomenat Hera Drone Hub, un banc de proves i d’entrenament de les aeronaus no tripulades

Saragossa es converteix en el primer laboratori urbà de drons d’Europa
1
Es llegeix en minuts

Els drons taxi ja no són cosa del futur. Tampoc que una aeronau teledirigida s’encarregui de realitzar les entregues de les compres ‘online’, o que es converteixi en els ulls de la Policia des de les altures. La indústria dels drons està en ple auge, immersa en un intens procés de recerca i desenvolupament, i Saragossa es convertirà en el primer laboratori de proves d’aquestes aeronaus en zona urbana d’Europa. El pàrquing sud de La Almozara ha sigut el lloc escollit per allotjar l’anomenat Hera Drone Hub, on diferents empreses podran provar a l’espai aeri, terrestre i aquàtic aquesta tecnologia.

En aquesta esplanada gegant es realitzaran vols de prova, experiments, consultories i entrenaments d’aquests robot no tripulats en un entorn real i dins de l’espai aeri CTR. Un pas més cap a la futura mobilitat aèria i urbana.

Per a la creació d’aquest node d’innovació, el consistori ha cedit 17 hectàrees de terra perquè s’hi puguin enlairar i aterrar drons de fins a 500 quilos, excepte els dimecres i diumenges.

El posicionament estratègic i logístic de la ciutat i l’entorn urbà i natural que presenta, en ple corredor de l’Ebre, han sigut els motius pels quals s’ha apostat per la capital aragonesa per allotjar aquest laboratori, ja que es podran realitzar entrenaments aeris, terrestres i aquàtics de les aeronaus.

Un avantatge que permetrà que Saragossa es converteixi en un pol d’atracció d’empreses de R+D, que desenvoluparan els seus tests sobrevolant la capital. Un banc de proves que permetrà realitzar estudis per homologar les aeronaus, els equips i sistemes i, sobretot, per definir els possibles usos que presenten mitjançant proves reals, com el repartiment de distribució urbana sostenible (DUM), que també es provarà a la ciutat, o el de productes farmacèutics amb robots aeris.

Regular i legislar

A més, els diferents experiments que es portin a terme permetran regular aquest sector i legislar a les ciutats els seus múltiples usos.

Notícies relacionades

El consistori va començar a explorar el món dels drons ja el 2019, quan va sol·licitar entrar al projecte europeu Flying Forward 2020 (FF2020) per al desenvolupament de la tecnologia de la mobilitat aèria urbana, finançat pels fons europeus H2020.

També va crear una Unitat de Drons al Cos de Bombers de Saragossa, amb treballadors que s’hi han especialitzat i que ja utilitzen les aeronaus en determinades situacions per conèixer el terreny abans d’actuar i minimitzar els riscos.

Temes:

Saragossa Drons