Visita oficial

Els Reis acaben avui la seva visita a Andorra

  • És la primera vegada que un monarca espanyol acudeix a territori andorrà de forma oficial

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Reis conclouran aquest divendres el seu històric viatge d’Estat a Andorra amb diversos actes, en què coneixeran el model educatiu del país pirinenc i el seu patrimoni cultural, i recorreran la localitat d’Ordino.

Felip i Letizia visitaran l’escola María Moliner, una de les sis escoles públiques espanyoles que hi ha al principat, on conversaran amb professors i alumnes. Després de visitar l’església de Santa Coloma, on destaquen els frescos romànics rehabilitats, es desplaçaran a Ordino, a uns 15 quilòmetres d’Andorra la Vella. En aquest poble de muntanya, el president del Govern andorrà, Xavier Espot, els oferirà un dinar, i completaran la jornada a la tarda amb la visita al museu sobre la vida tradicional andorrana.

Notícies relacionades

El Rei va transmetre ahir, dijous, la seva «sincera gratitud» al poble d’Andorra per haver sigut terra d’acollida i d’adopció per a molts espanyols, tant del bàndol republicà com franquista, que van buscar refugi a causa de la Guerra Civil.

En la primera visita oficial d’un monarca espanyol al principat, Felip VI va mostrar el seu agraïment al país «veí i germà», del qual va valorar que s’hagi convertit, com Espanya, en «un Estat de dret plenament democràtic» després que fos reconegut per l’ONU el 1993, a l’aprovar la seva constitució.