El drama de la immigració

Tres morts i 41 rescatats al naufragi d’un ‘cayuco’ a Tenerife

Des de començament d’any ja han mort 34 persones en la coneguda com a Ruta Canària de la immigració

Tres morts i 41 rescatats al naufragi d’un ‘cayuco’ a Tenerife
1
Es llegeix en minuts

Dues dones i un home han mort i 41 persones més han sigut rescatades del mar amb vida després de bolcar una pastera al costat de la costa de Porís de Abona, a Tenerife, quan una embarcació de rescat es disposava a recollir-los, ha confirmat a Efe un portaveu de Salvament Marítim. 

La ‘Salvamar Alpheratz’, la primera embarcació de rescat a arribar a la zona, ha traslladat al port de Los Cristianos un dels morts i 36 supervivents (30 homes, quatre nens i un nadó). 

Per la seva banda, el pesquer ‘Fanny’, el primer que va albirar la pastera –no el ‘cayuco’, com indicaven les primeres informacions– cap a les 8.35 hores d’aquest divendres, ha traslladat al moll de Porís de Abona dues dones mortes i cinc supervivents. 

Evacuada una dona embarassada

Segons el 112 de les Canàries, una dona embarassada ha sigut evacuada en helicòpter a un centre hospitalari i quatre ocupants més del ‘cayuco’ que presentaven hipotèrmia lleu han rebut assistència sanitària a terra, a Porís. 

A la zona on va ser localitzada la pastera segueixen desplegades les embarcacions ‘Salvamar Tenerife’ i el remolcador ‘Punta Salinas’, amb el recolzament dels pesquers ‘Nuevo Moby Dick’, ‘Nuevo San Sebastián’ i ‘Alba’, per si hi pogués haver algun nàufrag més. 

En l’operatiu de rescat s’han mobilitzat també l’helicòpter Helimer, de Salvament Marítim, i un altre del Govern de les Canàries. 

Notícies relacionades

Amb aquests tres nous morts la xifra acumulada des de començament d’any de morts de la coneguda com a Ruta Canària de la immigració ascendeix a 34, segons les estadístiques que maneja Acnur. 

D’aquestes, hi ha constància directa de 22 morts a les Canàries, bé perquè els cadàvers eren als ‘cayucos’, perquè van morir després d’arribar a terra o perquè els seus companys van manifestar que van morir durant la travessia i van ser llançats al mar.