Visita d’Estat

Els Reis visiten Andorra per primera vegada

  • El pas dels monarques durarà poc més de 24 hores repartides en dos dies

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Reis comencen aquest dijous una visita d’Estat de dos dies a Andorra, la primera de caràcter oficial que protagonitza un monarca espanyol al país pirinenc malgrat els llaços històrics que han unit als dos països des de fa diversos segles. Es tracta, a més, de la primera visita de màxim nivell que Felip i Letizia fan des de novembre del 2019, quan van estar a Cuba, ja que la pandèmia va reduir notablement els seus viatges a l’exterior i va obligar a cancel·lar-ne alguns que tenien programats, com als Estats Units.

Els Reis, a qui acompanya la ministra d’Afers Exteriors, Arancha González Laya, estaran poc més de 24 hores repartides en dues jornades amb una intensa agenda, que començarà aquest migdia a la seu del Parlament a Andorra la Vella. A la seva arribada a la Casa de la Vall, seran rebuts pels coprínceps del país: l’arquebisbe de la Seu d’Urgell, Joan Enric Vives, i Patrick Strzoda, el representant del president francès, Emmanuel Macron, l’altre cap d’Estat andorrà.

Felip VI també es reunirà amb el cap del Govern, Xavier Espot, per intercanviar impressions sobre les relacions bilaterals. Posteriorment, els Reis es veuran amb els coprínceps, que els oferiran un sopar d’honor.

Notícies relacionades

La jornada de divendres tindrà un caràcter més educatiu i cultural i acabarà a la tarda a la localitat d’Ordino. A causa de la pandèmia, no se celebrarà la tradicional recepció amb la comunitat espanyola resident al principat, que ronda les 27.000 persones d’una població de 78.000 habitants.

Malgrat que el petit país ibèric té més de set segles de vida, cap rei espanyol l’ha visitat de manera oficial. Espanya va entaular relacions diplomàtiques formals amb el Principat el 1993 quan va ser reconegut per les Nacions Unides.

Temes:

Andorra Felip VI