Amenaces homòfobes

«Maricon de merda, et mataré»: petició de presó per insults en una protesta de Vox a Barcelona

«Maricon de merda, et mataré»: petició de presó per insults en una protesta de Vox a Barcelona
1
Es llegeix en minuts

La Fiscalia de Delictes d’Odi de Barcelona ha demanat una condemna de tres anys de presó per a un home a qui acusa de dos presumptes delictes d’amenaces i de cridar insults homòfobs a dos joves que van treure una bandera LGTBI durant una protesta amb cotxe que Vox va organitzar el maig del 2020 a Barcelona contra la gestió de la pandèmia per part del Govern.

Els fets van passar a l’altura del carrer Bailèn, quan dos joves van exhibir davant els manifestants una bandera LGBTI «a tall de protesta i en l’exercici de la seva llibertat d’expressió, de forma pacífica i sense increpar o insultar», i l’acusat els va contestar amb amenaces de mort, relata el fiscal Miguel Ángel Aguilar en l’escrit d’acusació, consultat per Europa Press.

En aquell moment van començar a sentir-se insults «que procedien d’una part dels participants en la manifestació, com «degenerats», «fills de puta» o «maricon de merda et mataré».

Un era presumptament l’acusat, que va pujar a un dels cotxes i, recolzat en un contenidor, va començar a cridar-los i insultar-los «en actitud agressiva i hostil, fent escarafalls amb els braços».

Denúncia de l’ajuntament

L’home presumptament va proferir insults homòfobs contra ells i va mirar d’acovardir-los amb amenaces: «Fill de puta, ets una merda, vine aquí que et mataré».

Com a resultat, els joves van guardar la bandera «davant el temor que l’acusat pogués baixar del cotxe» i agredir-los; quan va sentir les sirenes de la policia, es va ficar al vehicle i va marxar, explica el fiscal.

Notícies relacionades

L’endemà de la protesta, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va anunciar que l’ajuntament denunciaria els fets davant la fiscalia.

A més de la pena de presó, el fiscal demana imposar-li una ordre d’allunyament d’un quilòmetre de les víctimes, i prohibir-li comunicar-s’hi, a més d’indemnitzar cada una amb 1.000 euros.

Temes:

Odi Vox LGTBI