Agressió sexual

L’acusat de violar una nena de 14 anys evita la presó perquè «va consentir»

Malgrat els tretze anys de diferència d’edat, la Sala li rebaixa d’onze a dos anys la pena sol·licitada

L’acusat de violar una nena de 14 anys evita la presó perquè «va consentir»
2
Es llegeix en minuts

Un home de 30 anys i nacionalitat colombiana, que s’enfrontava a una pena d’onze anys de presó per un delicte continuat d’abusos sexuals a una persona menor de 16 anys amb accés carnal, no haurà finalment de complir ni un sol dia entre reixes a l’arribar les parts a un acord de conformitat pel qual l’Audiència Provincial de València li rebaixa la pena a només dos anys de presó i ha acordat la seva suspensió, ja que no hi ha antecedents penals i no supera els dos anys de presó.

Segons els fets declarats provats, el condemnat entre abril i octubre del 2017 va tenir relacions sexuals amb penetració en reiterades ocasions amb la víctima, que tenia llavors catorze anys, sabent que era menor de 16 anys», segons aclareix la resolució de la Secció Tercera de l’Audiència Provincial de València.

El tribunal ha tingut en consideració l’article 183 quarter del Codi Penal, que contempla «el consentiment lliure del menor de 16 anys quan l’autor sigui una persona pròxima al menor per edat i grau de desenvolupament o maduresa». En aquest cas la diferència d’edat és de 13 anys, però, malgrat això, i no eximir-lo per complet de responsabilitat penal, la Sala ha estimat aquesta circumstància com un atenuant més.

Així mateix, se li aplica l’atenuant molt qualificat de reparació del mal, a l’haver pagat ja la indemnització a la seva víctima en concepte de responsabilitat civil. I s’ha apreciat també un atenuant simple de dilacions indegudes a l’haver-se mantingut la causa «paralitzada durant dos anys per causes no imputables a l’acusat».

Gràcies a l’acord arribat per la defensa del processat, exercida pel lletrat Noel Juan Pont, dels onze anys de presó inicials que demanava el Ministeri Fiscal, la Sala li imposa únicament dos anys de presó. Així mateix, el lletrat va sol·licitar la suspensió del compliment de la pena, ja que el seu client no té antecedents penals i la condemna no supera els dos anys. Després del judici celebrat per conformitat, la Fiscalia no es va oposar a la suspensió i el condemnat per abusos continuats a una nena de 14 anys no haurà d’ingressar a la presó, amb la condició que no delinqueixi en el termini de quatre anys.

Notícies relacionades

La sentència dictada ‘in voce’ considera acreditat que després de conèixer a la menor, Jonathan Guillermo P., sabent que aquesta tenia menys de 16 anys, amb ànim libidinós i per satisfer els seus desitjos sexuals» va tenir relacions sexuals amb penetració com a mínim en deu ocasions. L’última trobada sexual amb la menor es va produir el 28 d’octubre del 2017, quan la mare de la nena va descobrir el que estava passant i va denunciar els fets a la Guàrdia Civil. La menor tenia llavors 14 anys i l’acusat, 27, així que el consentiment en condicions normals no hagués suposat cap tipus de rebaixa.

L’amo d’un bar s’enfronta a set anys per haver violat la seva empleada

L’amo d’un bar s’enfronta a set anys de presó per haver violat la cambrera de l’establiment. L’agressió es va produir el 14 de febrer del 2020 quan el processat, jutjat ahir a València, va convidar la víctima a un ‘chupito’ amb l’excusa que era el dia de Sant Valentí. La dona va prendre l’alcohol i va començar a sentir-se marejada, cosa que va aprofitar aquest per fer-li tocaments. Malgrat que s’hi va resistir i va voler marxar, l’acusat la va forçar sexualment.

Temes:

Violacions