Tres ferits en una explosió a la foneria de Castellbisbal

Els bombers retiraran les plaques del sostre que han quedat afectades per l’onada expansiva

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tres persones han resultat ferides en una explosió a la foneria Celsa de Catellbisbal (Vallès Occidental) aquest dimarts, poc després de les 19 hores. Fonts de Celsa han precisat que l’accident «s’ha produït quan s’ha realitzat de manera fortuïta una barreja d’escòria [un subproducte de la foneria de la mena per purificar els metalls] calenta amb aigua» i que «els danys materials han sigut menors».

Les mateixes fonts han precisat «que en el moment en què s’ha produït la incidència, s’han activat immediatament els protocols corresponents a fi de garantir la seguretat dels treballadors. En aquest sentit, tres d’ells han sigut assistits pel servei mèdic de la companyia», indiquen, a través d’un comunicat.

Notícies relacionades

Per la seva banda, els bombers han explicat que l’explosió ha sigut d’escòria i vapor d’aigua, i que no hi ha hagut incendi. També han indicat que retiraran les plaques del sostre que han quedat afectades per l’onada expansiva, perquè hi ha risc que caiguin. En un primer moment, els bombers han enviat al lloc nou dotacions, de les quals finalment només n’han actuat cinc.

Per la seva banda, Protecció Civil ha activat la fase de prealerta del pla d’emergències Procicat per l’accident. També ha informat que el telèfon d’emergències 112 ha rebut una desena de trucades per l’explosió, que no consta que hagi afectat l’exterior.

Temes:

Explosions