Prohibit besar i tocar la talla

Llargues cues al centre de Madrid per venerar el Crist de Medinaceli

Milers de persones acudeixen a venerar la imatge que, com l’any passat, es fa sense besar pel coronavirus

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Milers de persones han fet cua des de primera hora del matí d’aquest divendres per venerar la imatge del Crist de Medinaceli de Madrid. En aquesta ocasió, com en la vegada anterior, s’ha fet sense besar la talla del Crist per complir les recomanacions de les autoritats sanitàries destinades a prevenir el contagi per coronavirus.

Desenes de persones ja guardaven fila quan ha obert les seves portes a les sis de la matinada la basílica de Jesús de Medinaceli, que ha continuat oberta només fins a les deu del vespre i no fins ben entrada la matinada com és habitual, per complir el toc de queda.

Dues cues s’han organitzat a l’entrada del temple, una per assistir a alguna de les misses programades i una altra de molt més nombrosa que serpentejava pels carrers i arribava a la plaça de Neptú.

L’alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida, ha sigut un dels madrilenys (més de 200.000 fins a primeres hores de la tarda, segons la cadena pública Telemadrid) que han visitat aquest divendres l’església, que no ha comptat aquest any amb la presència de cap membre de la família reial l’any passat hi va assistir la reina Sofia–, com sol ocórrer cada primer divendres del mes de març.

Prohibit besar i tocar la talla

Alguns fidels mostraven la seva resignació per no poder besar ni tocar la talla. «Ens hem de resignar i fer les coses tal com venen», ha dit a Efe un home que era a la fila i que fa un lustre que acudeix a la cita.

Notícies relacionades

«Amb respecte, però no por [al coronavirus]. Mascareta i guardant espais. No podem fer res més», ha afegit.

Una dona que acudeix a venerar el Crist des de fa 50 anys es felicitava per «com havia anat de ràpida» la cua a les portes de la basílica. «No hi he estat ni mitja hora. Es nota la diferència aquest any», ha indicat.

Temes:

Madrid