Tercer intent fallit

El prototip Starship de SpaceX explota després d’aterrar amb èxit

  • És el tercer intent fallit de la companyia d’Elon Musk, tot i que per primera vegada va aconseguir posar-se en vertical

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El prototip Starship de SpaceX, que hauria de portar humans a Mart, va aterrar aquest dimecres amb èxit a Boca Chica (Texas) després d’un ascens de 10 quilòmetres, però va acabar esclatant poc després d’aterrar, segons informa Efe.

El model SN10 va ser llançat després de diversos ajornaments aquesta tarda de dimecres des de la plataforma de SpaceX a Texas i va aconseguir ascendir 10.000 metres en poc més de quatre minuts com estava previst, va planar sobre la seva panxa, va girar sobre el seu eix i va aterrar en vertical. No obstant, i a l’espera que SpaceX aclareixi què va passar, el coet va explotar poc després de tocar terra en una espectacular deflagració.

Elon Musk, fundador de la companyia que ha aconseguit utilitzar comercialment motors de la primera fase d’un coet que aterren en vertical, va anunciar en el seu compte de Twitter que el SN10 havia «aterrat d’una peça», però finalment va ocórrer el que ell refereix com a «desacoblament ràpid imprevist».

Aquesta és la tercera vegada que l’Starship, una versió molt més complexa i amb tres motors dels seus coets comercials, intenta completar un aterratge en proves, però és la primera vegada que l’aterratge es completa fins al punt de descansar en vertical.

Notícies relacionades

SpaceX espera fer un vol amb tripulació al voltant de la Lluna el 2023 i progressivament avançar fins a poder portar humans a la Lluna. Les fases que s’estan provant serien la part final que hauria d’aterrar després d’abandonar l’òrbita terrestre, tant en un altre planeta com de tornada a la Terra.

Musk estima que el desenvolupament d’aquest projecte serà d’uns 5.000 milions, mentre que alguns experts dubten que colonitzar Mart sigui una empresa viable.

Temes:

Astronàutica