El Govern central confirma que no assistirà a les manifestacions del 8-M

  • «La salut és el primer», afirma la ministra d’Igualtat, Irene Montero, que demana no «criminalitzar» el moviment feminista per organitzar actes que «compliran les indicacions sanitàries»

El Govern central confirma que no assistirà a les manifestacions del 8-M
1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha confirmat aquest dimecres que cap membre del Govern assistirà a les manifestacions organitzades pel moviment feminista el 8-M, per commemorar el Dia de la Dona. L’Executiu ja havia insinuat que aquest any no toca sortir al carrer per reivindicar la igualtat entre homes i dones, amb l’objectiu seguir «la cultura de cura i prevenció» davant la Covid, i Montero ha confirmat avui que cap ministre assistirà als actes convocats; seguint, per tant, la recomanacions de la ministra de Sanitat, Carolina Darias, que recentment va marcar el camí a l’assenyalar que «no pertoca» participar en les manifestacions que s’han celebrat en anys anteriors i que van ser secundades per milers de persones.

Segons ha argumentat Montero en una entrevista a TVE, «la salut és el primer». Tanmateix, la titular d’Igualtat ha demanat que «no es faci el joc a l’extrema dreta» i es «criminalitzi» el moviment feminista per organitzar actes de reivindicació que compliran «les indicacions» sanitàries. De fet, aquest any no s’ha convocat cap manifestació massiva, sinó diverses concentracions en diversos punts d’Espanya, moltes de les quals estàtiques, a la qual assistiran com a màxim 500 persones que, segons els organitzadors, guardaran les distàncies.