La jove de 19 anys que va controlar l’autobús de Lleida: «El conductor es va desplomar»

  • Elizabeth, una passatgera que no té carnet de conduir, va subjectar el volant del vehicle fins que es va aturar per complet

  • Algú va aprofitar el desconcert per robar-li la cartera a la noia, tot i que la policia l’hi va tornar hores després

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conductor de l’autobús en el qual viatjava es va desmaiar al volant i el vehicle va circular uns 350 metres «sense control» i en sentit contrari des de la plaça Font i Quer fins al camp de futbol del barri de Pardinyes, a Lleida.

Elizabeth, una passatgera de 19 anys i sense carnet de conduir, sense pensar-s’ho dues vegades, va decidir agafar les regnes de la situació i subjectar el volant fins que el bus es va aturar. La jove va haver de donar un cop de volant per no col·lidir amb els cotxes aparcats. «Vaig veure que el conductor s’havia desplomat i vaig córrer a agafar el volant. No sabia com parar-lo, hi havia molts botons, així que el meu únic objectiu era que no xoquéssim contra res ni ningú», ha assegurat la noia al diari ‘Segre’.

«No sabia com obrir la porta [del conductor] i no podia accedir als pedals. Li vaig treure el peu de l’accelerador i vaig continuar pel carril. S’havia desmaiat abans de girar i anàvem en sentit contrari», ha comentat Elizabeth a TV-3.

Ajuda d’un altre conductor d’autobús

Notícies relacionades

El xòfer d’un altre autobús amb què es van creuar va aparcar el seu vehicle, va baixar i li va dir què havia de fer per la finestreta. Finalment l’altre conductor va poder frenar el vehicle accedint des de la finestreta.

Gràcies a la gosadia d’Elizabeth, l’ensurt es va quedar sol en uns danys materials a la roda de davant del vehicle, però sense cap passatger o vianant ferit. Tot i que una altra cosa a lamentar va ser que, durant el canvi de bus i una vegada controlada la situació, algú li va robar la cartera a l’Elizabeth. Tot i que «la policia la va recuperar a la nit», ha explicat la mateixa jove.