La víctima assegura ara que es va automutilar

Gir en el cas del penis tallat a Saragossa: «Se’l va tallar ell i el va tirar al terra de la meva habitació»

  • La Fiscalia sol·licita 4 anys i mig de presó per amputar el penis al seu company de pis a canvi de 200 euros

  • L’advocada defensora, Claudia Melguizo, sol·licita la lliure absolució

Gir en el cas del penis tallat a Saragossa: «Se’l va tallar ell i el va tirar al terra de la meva habitació»
4
Es llegeix en minuts

Gir de 180 graus en el cas de l’amputació del penis d’un veí de Saragossa a mans del seu company de pis el 8M del 2019. La víctima va assegurar aquest dilluns davant l’Audiència Provincial de Saragossa que se’l va tallar ell mateix, que el jove acusat és innocent i que no ho va fer a canvi de 200 euros. Minuts abans, Aarón Jonás B. M., que afronta una condemna de 4 anys i mig de presó, va asseverar: «Se’l va tallar ell, va picar a la porta de la meva habitació, la vaig obrir i em va tirar el penis al terra de l’habitació». Per això l’advocada defensora, Claudia Melguizo, va sol·licitar la lliure absolució. «Soc un home de consciència i jo no puc condemnar una persona que no va fer res», va reiterar aquest home de nacionalitat anglesa davant les insistències de la Fiscalia que va voler saber per què diu això ara mentre que davant el Grup d’Homicidis de la Prefectura Superior de Policia d’Aragó va inculpar Aarón Jonás B. M. «Tenia por», va contestar a la representant de l’acusació pública que va demanar que es veiés la gravació de la declaració que va realitzar la víctima. La defensa ho va impugnar a l’entendre que «era improcedent» perquè la declaració va ser sota apercebiment de fals testimoni i perquè a l’article 730 de la Llei d’Enjudiciament Criminal es destaca que «només pot realitzar-se en casos d’incompareixença de testimonis».

El jove, al qual el Servei d’Urologia de l’hospital universitari Miguel Servet de Saragossa va aconseguir reimplantar-li el membre viril amb èxit, ha recordat que aquella tarda va baixar a comprar vi i que se’l va estar prenent juntament amb l’acusat. «Vaig anar a l’habitació i me’l vaig tallar jo», va explicar, si bé ha incidit que té «un problema psicòtic» i que no ho recordava bé. «No tenia enteniment en aquell moment», va recalcar.

Aarón Jonás B. M., per la seva banda, va descriure una situació en la que les drogues, l’alcohol i les ganes de la víctima de tallar-se el penis van ser els protagonistes. «Vam consumir begudes, drogues, se’n va anar a la seva habitació i quan va trucar a la meva porta va dir: ‘Ja ho he aconseguit’». «Em va tirar el penis i el vaig recollir en una bossa, a més de posar-li una tovallola per tapar-li la ferida», va afirmar.

Així mateix, va negar que la víctima li digués que li donava diners a canvi que li amputessin el penis i va rebutjar que es pogués pujar el vídeo posteriorment a Youtube perquè «aquesta plataforma no permet aquest tipus de continguts». Preguntat per què creia que estava assegut allà, l’encausat va reconèixer que un altre company de pis va dir des de l’inici que va ser ell l’autor de l’amputació. «Li vaig deixar diners i se’ls va gastar en vici, jo li ho vaig retreure», va remarcar. 

«Ho he fet, ho he fet»

Els dos agents de la Policia Local de Saragossa que li van realitzar la primera assistència després de veure’l ensangonat a escassos metres de la casa en la qual es va produir tot, al carrer Calatayud, van coincidir a assegurar que la víctima els va etzibar: «Ho he fet, ho he fet»; mentre somreia. «Vam mirar de salvar-li la vida perquè sagnava molt i anava a morir, jo no m’ho creia», va assenyalar un dels policies que va explicar que, després d’arribar l’ambulància, van seguir la reguera de sang per saber què és el que havia passat. Allà es van trobar Aarón Jonás B. M., que els va entregar el penis a l’interior d’una bossa.

Els investigadors del Grup d’Homicidis van assenyalar que la declaració que la víctima va realitzar a l’hospital «semblava un alliberament» i van rebutjar que veiessin en ell «por o que se sentís pressionat». «Ens va dir que volia explicar el que havia passat perquè no se sentia el 100% un home», van recalcar.

Notícies relacionades

Melguizo els va contestar que la víctima acabava de rectificar i els agents van mirar de destacar que un company de pis va declarar que l’autor havia sigut Aarón Jonás B. M. i que van trobar una aplicació de contactes gais en la qual el jove havia posat un anunci en el qual s’assenyalava: «Busco un home perquè gravi com em tallo la polla a mi mateix». Unes peces del puzle que semblava que quadraven i que van acabar d’encaixar en el tercer relat de fets que va descriure la víctima, com una sèrie de detalls «que només ells sabien com, per exemple, que van utilitzar una corda per estirar el penis i procedir a l’amputació». Aquesta lletrada saragossana els va assenyalar que tot això és «perifèric», i que no hi ha proves que diguin amb nom i cognoms que el jove que s’asseu a la banqueta va ser «qui va agafar el ganivet que mai va aparèixer i li va tallar el penis a l’altre mentre el gravaven».

El principal testimoni dels fets, que estava dormint quan es va produir la lesió però que va dir a la Policia que l’encausat li va explicar que anaven a gravar el vídeo de l’amputació, va remarcar que va donar aquesta versió dels fets cinc dies després perquè havia estat ingressat a Psiquiatria del Servet perquè pateix un trastorn. De fet, aquell 8M es va medicar amb diazepam, però també va consumir speed. El judici continua dimarts.

Temes:

Aragó