Marxes feministes

La Comunitat de Madrid s’alinea amb Darias i desaconsella les convocatòries del 8-M

  • «No hem posat mai el rang de 500 persones com un criteri, se n’apliquen molts més», diu Ruiz Escudero

whatsapp-video-2019-03-08-at-181847

whatsapp-video-2019-03-08-at-181847

1
Es llegeix en minuts

La Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid ha desaconsellat les tres convocatòries pel 8-M que ha rebut per ara, aplicant més criteris que el màxim de 500 assistents, com el recorregut i la durada. Així ho ha manifestat el conseller, Enrique Ruiz Escudero, en una entrevista a Antena 3, en la qual ha manifestat que la posició de Salut Pública és contrària a la celebració de manifestacions.

«No hem posat mai el rang de 500 persones com un criteri, s’apliquen molts més criteris no només són les 500 persones, sinó per on discorren aquestes manifestacions, exactament el temps que tindrà d’exposició, i fruit del que vam veure l’any passat el criteri de Salut Pública va i contra de la celebració d’aquestes manifestacions», ha explicat el conseller.

D’altra banda, ha indicat que la Delegació del Govern és la que autoritza, però ha recalcat que la Conselleria de Sanitat ha desaconsellat totes les convocatòries que li han presentat.

Darias, contundent

Notícies relacionades

D’aquesta manera, Ruiz Escudero expressa una posició semblant a la de la ministra de sanitat, Carolina Darias. De fet, no sembla que el Govern vulgui repetir l’error d’autoritzar manifestacions el 8-M, com va passar l’any passat, en l’arrencada de la pandèmia.

Darias s’ha mostrat molt contundent respecte a això. «Per coherència» amb la crida a la responsabilitat perquè els contagis continuïn descendint «no pertoca» a les manifestacions del Dia de la Dona ha assenyalat.