Danys «irreparables»

Els Mossos demanen ajuda per localitzar els saquejadors d’un jaciment ibèric a Ulldecona

Les destrosses s’estenen en una àrea de 20 metres quadrats i hi ha evidències de la retirada de material

Els Mossos demanen ajuda per localitzar els saquejadors d’un jaciment ibèric a Ulldecona
1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos han demanat ajuda per localitzar els saquejadors d’un jaciment arqueològic d’Ulldecona (Tarragona, Montsià). L’Ajuntament d’Ulldecona va denunciar ahir l’espoli del jaciment ibèric de la Ferradura - els Castellets després que ahir el grup de la Universitat de Barcelona (UB), que des de fa 10 anys fa campanyes d’excavacions en aquesta zona, descobrís danys al jaciment. La policia se n’ha fet ressò a través de Twitter.

El consistori, que ha presentat la corresponent denúncia davant els Mossos, sospita que els lladres han utilitzat un detector de metalls i han causat danys «irreparables». Les destrosses s’estenen en una àrea de 20 metres quadrats i hi ha evidències de la retirada de material, espais foradats i terra remoguda, però es desconeix què han saquejat.

Notícies relacionades

El Grup d’Investigació en Arqueologia Protohistòrica (Grap) de la UB ha denunciat que amb aquest acte: «Han fet desaparèixer per sempre una pàgina daurada de la nostra història i del nostre patrimoni comuns. Ara, això, ja és irrecuperable».

Fil a Twitter

En un fil a Twitter, el Grap ha escrit: «Algú, que no sabem qui és però que pels seus actes podem afirmar, sense risc d’equivocar-nos, que és una mala persona, un egoista i un lladre, ha considerat que el patrimoni de tots havia de deixar de ser de tots i passar a ser seu. Aquest algú, que, a més de ser molt curt, ha demostrat ser un covard i no tenir escrúpols i que considera que la resta dels seus conciutadans i conciutadanes són una merda que no mereixen cap tipus de respecte, ha decidit que podia agafar una valuosíssima pàgina de la nostra història comuna, un bé comú, propietat de tots i totes, que s’havia preservat miraculosament fins als nostres dies al llarg de 2.600 llargs i complicats anys, i cremar-la en tan sols cinc minuts, simplement pel seu propi plaer puntual, fent-la desaparèixer per sempre més».