Un de cada quatre casos a Astúries pertany a la soca britànica

  • Es tracta d’un percentatge més alt del detectat a nivell nacional, que segons Sanitat se situa entre un 5% i un 10% dels casos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern asturià, el socialista Adrián Barbón, ha penjat un vídeo en el seu compte de Facebook en el qual assenyala que han pogut detectar que entorn del 25% dels nous contagis a Astúries són de la soca britànica, gràcies al fet que el laboratori de virologia de l’Hospital Universitari Central d’Astúries (HUCA) és capaç de detectar aquesta variant, cosa que no passa en altres territoris.

«Estem en un moment molt greu de la situació», ha insistit Barbón en el seu missatge, en el qual ha tornat a demanar a la població que redueixi el contacte amb altres persones, que surti de casa l’indispensable, que eviti espais tancats d’ús públic i que utilitzi mascareta.

Així mateix, ha insistit en la necessitat d’extremar les mesures per prevenir contagis i ha advertit de la més alta contagiositat i letalitat de la nova soca britànica.

Les previsions

Notícies relacionades

El percentatge ofert pel president asturià és molt més alt que les estimacions que es manegen a nivell nacional. De fet, la ministra de sanitat, Carolina Darias, va explicar divendres en la seva primera compareixença davant el Congrés que s’han notificat 350 casos de la soca britànica i que se sospita que pertanyen a aquesta variant entre un 5% i un 10% dels casos.

D’altra banda, el portaveu tècnic del Govern, Fernando Simón, ha avisat que la nova variant, al ser més contagiosa, pot ser la soca predominant a finals de febrer o principis de març.