Alliberada en una embarcació

Rescatada l’única girafa mascle atrapada en una illa inundada de Kenya

  • Vuit girafes femelles més van poder ser rescatades gràcies a la mediació d’una organització benèfica

1
Es llegeix en minuts

L’organització benèfica Save Giraffes Now ha aconseguit rescatar l’única girafa mascle de Rothschild, una espècie en perill d’extinció, que havia quedat atrapada als pastius inundats d’una illa a Kenya gràcies al treball en equip amb dues entitats més i membres de la comunitat local.

En una operació exitosa, l’equip va traslladar amb èxit Lbarnoti, una girafa mascle imponent, a una reserva de vida silvestre protegida. Ràpidament va trobar Asiwa i Pasaka (Pasqua), les dues primeres girafes rescatades al desembre, i les tres es retroben a terra ferma, segons relata l’organització en un comunicat.

Els rescats són una col·laboració internacional entre Save Giraffes Now, Kenya Wildlife Service, Northern Rangelands Trust i la comunitat Ruko.

«És encoratjador haver pogut realitzar els trasllats de manera segura, però no descansarem fins que els altres sis animals atrapats també estiguin segurs a Ruko Conservancy», va dir David O’Connor, president de Save Giraffes Now. «Les girafes estan passant per una extinció silenciosa, i cada una és molt important per a la supervivència d’aquests animals».

Notícies relacionades

 Lbarnoti, l’únic mascle del grup, va caminar voluntàriament cap a l’embarcació d’acer feta a mida, que va navegar aproximadament una milla fins al santuari de Ruko Conservancy, de 44.000 acres. A causa de l’entrenament dels guàrdies forestals que van viatjar amb l’animal, no va necessitar ser sedat, un assoliment sorprenent que minimitza el risc per als animals de grans dimensions. Durant el camí, segons relata l’oenagé, la girafa va menjar «amb calma beines de llavors d’acàcia» mentre la barcassa era remolcada a Ruko

Pendents de la cria

Lbarnoti deixa enrere la seva jove cria, Noelle, que va néixer al desembre. L’equip també vol traslladar-la urgentment a un lloc segur, ja que les girafes joves són particularment susceptibles a la depredació i altres perills. No obstant, han d’esperar fins que tingui prou edat per suportar el viatge. Aproximadament la meitat de totes les cries de girafes no arriben al seu primer aniversari, i dues cries a l’illa ja s’han perdut recentment.

Temes:

Kenya