Després del trasllat a Andorra del Rubius

El missatge viral de López Iturriaga als youtubers: «Guanyes un munt de pasta, doncs cotitza»

L’exjugador de bàsquet i presentador de RTVE es posiciona davant els qui decideixen anar-se’n d’Espanya per pagar menys impostos

El missatge viral de López Iturriaga als youtubers: «Guanyes un munt de pasta, doncs cotitza»
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La notícia del trasllat del Rubius a Andorra ha encès un debat ètic sobre la decisió de molts famosos, últimament youtubers, però també ha sigut una pràctica habitual entre esportistes, de deixar Espanya i traslladar-se a altres llocs per pagar menys impostos. Un dels últims rostres coneguts a prendre partit en aquest debat ha sigut l’exjugador de bàsquet Juanma López Iturriaga.

En una intervenció, que s’ha tornat viral a les xarxes socials, ha carregat contra els youtubers que han decidit traslladar la seva residència per pagar menys impostos. El també presentador de Radio Televisión Española (RTVE) té clar el que diria als youtubers: «Guanyes un munt de pasta, doncs cotitza». El Rubius ha sigut l’últim nom a afegir-se a una llarga llista de youtubers que ja se n’han anat a Andorra. Entre ells, Willyrex, Vegetta777, TheGrefg, Alexby11, ElMiillor i Lolito Fdez.

Al vídeo, López Iturriaga recorda amb sorna quan Arantxa Sánchez-Vicario tributava a Andorra però jugava els partits amb una canellera estampada amb la bandera d’Espanya. Aquesta situació «m’enfadava», confessa l’exjugador. Igual que s’enfada ara al veure aquests joves traslladar-se al petit país del Pirineu.

Notícies relacionades

L’exjugador de bàsquet s’ha convertit en un més dels rostres famosos que han sortit en defensa de la responsabilitat social de pagar impostos per mantenir la infraestructura del nostre país, com el Gran Wyoming i Ibai Llanos, youtuber que presumeix de continuar a Espanya. Si al pagar impostos «la teva conclusió és que t’estan robant, fes-t’ho mirar», sentencia López Iturriaga.

Un fenomen en augment

Els youtubers i ‘streamers’ són personatges que han guanyat molta fama gràcies a plataformes com Twitch en molt poc temps i que, gràcies a això, tenen ingressos milionaris any rere any per la seva producció de contingut. La notorietat d’aquests personatges arriba a tal punt que, com comenta TheGrefg, un ‘streamer’ que va trencar rècords després d’agrupar més de 2,5 milions d’espectadors simultanis a Twitch, «hi ha nens que ens prenen més seriosament que als seus pares».