VIOLÈNCIA MASCLISTA

La premeditació de l’atac eleva a dos intents d’assassinat la imputació del ‘Melillero’

  • La jutge envia a presó per complicitat l’amo del cotxe amb què José Arcadio va fugir després de l’agressió i activa una ordre d’allunyament d’un quilòmetre respecte a les víctimes

La premeditació de l’atac eleva a dos intents d’assassinat la imputació del ‘Melillero’
1
Es llegeix en minuts

El Jutjat de Violència sobre la Dona número 3 de Màlaga ha elevat aquest dimarts a doble temptativa d’assassinat l’agressió amb àcid sulfúric a dues noies a Cártama, una de les quals està en estat molt greu. La presumpta premeditació de l’atac, un aspecte que els investigadors de la Guàrdia Civil tenen molt clar des del principi, ha sigut clau perquè la instructora consideri que la qualificació inicial de temptativa d’homicidi que dilluns va resoldre el Jutjat de Fuengirola després de prendre declaració al ‘Melillero’ havia quedat curta.

Notícies relacionades

La decisió s’ha conegut a l’ordenar la jutge l’ingrés a presó del propietari del cotxe amb què José Arcadio va fugir després de l’atac per complicitat amb el principal investigat, i ja són tres les persones de l’entorn del jove que han acabat a la presó per col·laborar amb ell. La magistrada també li ha imposat la prohibició de comunicar-se amb les víctimes per qualsevol mitjà i una ordre d’allunyament de 1.000 metres respecte de totes dues. Les fonts judicials consultades han afegit que el detingut, que pel que sembla no acompanyava ‘el Melillero’ quan aquest va fugir després de l’atac, va contestar a les preguntes plantejades per totes les parts en una declaració presencial que es va celebrar a la seu de la Ciutat de la Justícia de Màlaga, en què únicament el fiscal va intervenir mitjançant videoconferència. La declaració del ‘Melillero’ davant la titular d’aquest jutjat encara està pendent.

 D’altra banda, la noia que acompanyava l’exparella del presumpte agressor en el moment de l’atac ja ha sigut intervinguda satisfactòriament a l’Hospital Regional de Màlaga pel servei de cirurgia plàstica per netejar part de la zona afectada com a actuació prèvia a un futur empelt. La seva amiga continua en estat molt greu a l’Hospital Virgen del Rocío de Sevilla, on va ingressar amb cremades al 45% de la superfície corporal.