La xacra de la violència de gènere

Pallisses, amenaces, drogues: l’historial delictiu de l’home que va agredir la seva ex amb àcid a Màlaga

José Arcadio D.N. serà jutjat el 27 de gener per agredir brutalment la mare del seu fill el 2016

2
Es llegeix en minuts

José Arcadio D.N., àlies ‘el Melillero’, detingut per agredir amb àcid la seva exparella i a una amiga a Cártama (Màlaga), és un jove de 26 anys nascut a Melilla i amb un ampli historial delictiu que engloba tràfic de drogues, maltractament a les seves parelles, amenaces, robatori amb força i intimidació, delictes contra la seguretat viària i pertinença a grup criminal. Els investigadors mantenen que és un home violent.

L’agressió amb àcid de Cártama és l’últim episodi de la seva trajectòria delictiva i no és la primera vegada que ‘el Melillero’ té problemes de violència de gènere. L’agost del 2016 va clavar una pallissa a la seva llavors nòvia, amb qui té un fill. En aquella ocasió, l’individu es va trobar amb la víctima en una discoteca de Marbella i després de demanar-li explicacions pel motiu de trobar-se allà es va produir una discussió. Ell la va agredir, li va donar un cop de puny a la cara i la va tirar a terra, la va agafar pels cabells i la va arrossegar pels esglaons de la discoteca. La noia va poder escapar però ‘el Melillero’ la va atrapar i la va llançar sobre el capó d’un vehicle on li va clavar cops de puny per tot el cos. La dona va sortir fugint i es va trobar amb una patrulla de la Policia que la va acompanyar a un centre de salut. En dies posteriors, l’acusat li va demanar perdó per telèfon i li va dir que volia veure el fill que tenien en comú, però que davant la negativa d’ella la va tornar a trucar, aquesta vegada a través d’un número ocult, i la va injuriar i va vexar. Per aquesta causa té una ordre de recerca i captura vigent i se l’acusa de maltractaments, amenaces greus i vexacions injustes. Serà jutjat el 27 de gener.

Notícies relacionades

Després de quatre dies de fuga, ‘el Melillero’, sobre el qual pesaven set ordres de recerca i captura, ha demostrat que té sang freda al volant i no l’espanta la velocitat i, tot i que s’ha vist acorralat en dues ocasions per la Guàrdia Civil i la Policia ha intentat fugir. De fet, la seva afició pels cotxes l’ha fet tenir almenys cinc sentències per conduir sense permís, entre el maig del 2013 i el 2016, i també ha estat immers en diversos procediments per delictes de la mateixa naturalesa i en què se li aplica la circumstància agreujant de multireincidència i se li demanen diferents penes de presó.

El 2018 va ser condemnat pel Jutjat Penal número 6 de Màlaga a tres anys de presó per un delicte d’atemptat i lesions així com a indemnitzar la víctima, un policia, per les lesions sofertes. Aquesta és una de les causes per les quals estava en recerca i captura per ingressar a la presó i complir l’esmentada condemna.