En cas d’empat

El Govern donarà preferència a les dones en l’accés i promoció dels Mossos

Actualment elles representen el 21% de la plantilla, el percentatge més alt en una policia d’Espanya, però només el 10% són comandaments

El Govern donarà preferència a les dones en l’accés i promoció dels Mossos
1
Es llegeix en minuts

El Govern ha acordat modificar la Llei de la Policia, vigent des de 1994, per garantir la igualtat entre sexes a la plantilla dels Mossos d’Esquadra, de manera que, en les pròximes convocatòries d’accés i ascens de categoria, en cas d’empat tindran preferència les dones.

Segons l’acord del Govern per modificar la Llei de la Policia, les dones tindran preferència en les noves convocatòries i promocions internes als Mossos d’Esquadra quan es trobin en igualtat de criteri respecte a la idoneïtat de perfil amb els homes, sempre que la presència femenina en la categoria a què aspirin no arribi al 40%.

D’aquesta manera, en la resolució dels empats de puntuació en l’ordre de classificació dels aspirants s’atendrà la necessitat de garantir l’equilibri d’homes i dones a la plantilla del cos dels Mossos.

Molt pocs comandaments

Un total de 3.548 dels 16.827 integrants dels Mossos són dones, el que representa un 21%, el percentatge més alt d’un cos policial a Espanya, si bé només el 10% són comandaments, segons dades de l’any passat de la policia catalana.

Notícies relacionades

Davant aquesta situació, el Govern ha introduït en la Llei de la Policia una disposició addicional setena que preveu que, mentre no s’aprovi el corresponent pla d’igualtat, i a fi d’aconseguir l’equilibri en el nombre de dones i homes a la plantilla del cos dels Mossos, en les convocatòries per accedir a les diferents categories del cos, en cas d’empat, es donarà preferència als aspirants «del sexe menys representat quan aquest no arribi al 40% d’aquella categoria».

El Govern va aprovar un decret el novembre passat que autoritzava a crear 245 noves places en els Mossos per donar una «resposta el més ràpida possible el dèficit» que pateix la plantilla de la policia catalana, que s’inclourien en la convocatòria que s’està preparant per a 435 noves places en l’escala bàsica.