Coronavirus

El País Valencià investiga els primers casos de la soca britànica

La Conselleria de Sanitat ha confirmat que la nova variant de la Covid-19 ha arribat a aquesta comunitat i diverses persones poden ser-ne portadores

1
Es llegeix en minuts

La Conselleria valenciana de Sanitat ha confirmat aquest dimecres que la nova soca de la Covid-19 detectada al Regne Unit ha arribat ja a aquesta comunitat i diverses persones poden ser portadores d’aquesta variant del virus.

Fonts de la conselleria consultades per EFE han assenyalat que durant aquesta jornada oferiran més informació, després que diversos mitjans de comunicació hagin informat aquest dimecres que s’han detectat ja dos casos d’aquesta soca a Elx (Alacant).

En cas de confirmar-se, s’afegirien als ja registrats a Madrid i Andalusia.

El País Valencià va registrar aquest dimarts 3.590 nous casos de coronavirus en les últimes 24 hores, la xifra més alta de la pandèmia, i 60 morts –17 dels quals en centres de gent gran–, la segona xifra més alta i la mateixa que la registrada el 4 d’abril.

Notícies relacionades

S’han detectat 54 nous brots, els més greus a Utiel (13 afectats), Carcaixent i València (11), tots, contagis d’origen social, mentre que als hospitals valencians es troben ingressades 1.746 persones per coronavirus, 278 de les quals a les ucis.

Amb aquestes últimes dades, el País Valencià arriba a una incidència acumulada de 363,99 contagis per cada 100.000 habitants, tot i que en els últims set dies aquesta taxa és de 131,58 casos.