A LA ROCA DEL VALLÈS

Desmantellat un cultiu amb 61.000 plantes de marihuana

La Policia Nacional afirma que des de la nau no només es distribuïa la droga, sinó que també era utilitzada com a viver

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Agents de la Policia Nacional han desmantellat una plantació ‘indoor’ ubicada en una nau industrial de Santa Agnès de Malanyanes (la Roca del Vallès), on es cultivava a gran escala marihuana per a la seva posterior venda i distribució, així com per vendre esqueixos a altres plantacions il·legals. En el registre es van recollir més de 61.000 plantes, cosa que reflecteix la rellevància del cultiu trobat, segons els investigadors. En l’operació es van detenir vuit persones, entre els quals es troben els tres màxims responsables de l’explotació.

La investigació es va iniciar el mes de novembre passat gràcies a una denúncia anònima rebuda a través del portal web de col·laboració ciutadana de la Policia Nacional en qui s’indicava l’existència d’una nau industrial on s'estaria portant a terme algun tipus d’activitat relacionada amb el trànsit d’estupefaents. Una vegada comprovats, i a través dels mesuraments de consum elèctric, es va corroborar que s’estava produint un consum energètic molt elevat que pogués ser compatible amb una plantació de marihuana. A això caldria sumar-li que el consum no era fiscalitzat mitjançant cap comptador, per la qual cosa estaria enganxat de forma fraudulenta a l’escomesa general, amb el consegüent risc d’incendi.

L’entrada i registre va posar al descobert una instal·lació altament especialitzada i complexa que comptava amb diferents estades per a l’optimització al màxim de la plantació. Dins de la nau principal es trobava una segona nau interna, subdividida en unes dues plantes més. La trama utilitzava dos habitacles de la planta baixa per al cultiu de les plantes de més mida i la superior compartimentada a quatre habitacions, tres per al creixement d’esqueixos, i una quarta per al seu cultiu i emmagatzematge d’útils. Les estades dedicades al cultiu estaven acuradament forrades i insonoritzades, i comptaven amb tota mena d’aparellatge tals com reflectors humidificadors i filtres d’ozó, tot això a fi d’esprémer al màxim la producció, així com d’evitar ser detectats pel veïnat. 

Esqueixos per a altres plantacions

L’elevat volum de plantes, així com la presentació dels esqueixos confiscats, apuntarien que l’explotació funcionava, a més de per a la venda de la droga, com un viver de cànnabis sativa, subministrant i venent esqueixos a altres persones perquè en altres plantacions finalitzessin el seu cultiu i collissin la substància estupefaent. 

Notícies relacionades

Als vuit detinguts se’ls investiga com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i pertinença a organització criminal. En el transcurs del registre efectuat es van agafar un total de 61.000 plantes de marihuana, i es va intervenir nombrós material per a la cura explotació de la plantació entre els quals es troben 360 tubs d’il·luminació i el mateix nombre de pantalles reflectores, 140 transformadors, 70 ventiladors i 21 filtres industrials antiolor.

La investigació ha sigut portada a terme per agents de la Brigada Local de Policia Judicial de la Comissaria de Policia Nacional de Mataró, amb la col·laboració de la Policia Local de la Roca del Vallès.