Embarcacions a la deriva

Rescatats gairebé 300 immigrants a les Illes Canàries

  • Durant tot el dissabte, Salvament Marítim ha intervingut per socórrer diverses pasteres que navegaven a la deriva

Rescatats gairebé 300 immigrants a les Illes Canàries
1
Es llegeix en minuts

Salvament Marítim ha localitzat aquesta nit dues noves pasteres que eleven a 286 els immigrants rescatats aquest dissabte a Gran Canària, Tenerife i Fuerteventura, segons informen els serveis d’emergència.

Les dues últimes embarcacions detectades són una pastera al sud de Gran Canària, amb 35 ocupants (28 homes, 5 dones i 2 de menors) que ja es troben al moll d’Arguineguín, i una pneumàtica amb unes 60 persones a bord al sud de Fuerteventura. Per a aquesta última es dirigeix un barco de Salvament Marítim des de Gran Canària. 

Fonts dels serveis d’emergència han detallat a Efe que els navegants es troben aparentment bé, tot i que esgotats i famolencs, perquè feia temps que estaven a la deriva.

Notícies relacionades

Els rescats d’aquest dissabte van començar de matinada, quan Salvament Marítim va socórrer a un caiuc amb 42 ocupants al sud de Gran Canària, i van seguir a la tarda en tres illes.

A Tenerife es va auxiliar un caiuc amb 61 ocupants; a Gran Canària, una pastera amb 34 persones i un caiuc amb 72 i a Fuerteventura, una pneumàtica amb 42 persones.