Coronavirus

Illa: la vacuna de la Covid-19 també és efectiva contra la nova soca

  • La nova soca detectada al Regne Unit encara no ha sigut identificat a Espanya, tot i que no es descarta que ja es trobi al país
MADRID 07 12 2020 POLITICA   El ministro de Sanidad Salvador Illa durante la presentacion esta manana de la campana publicitaria de Navidad del ministerio de Sanidad  Imagen DAVID CASTRO

MADRID 07 12 2020 POLITICA El ministro de Sanidad Salvador Illa durante la presentacion esta manana de la campana publicitaria de Navidad del ministerio de Sanidad Imagen DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha asseverat que la vacuna contra la Covid-19 és també efectiva contra la nova soca detectada al Regne Unit, que de moment encara no ha sigut identificada a Espanya, tot i que no es descarta que ja es trobi al país. Així ho ha assenyalat en una entrevista a RAC-1, en què ha detallat que es tracta d’una mutació del virus present en alguns països de l’Europa continental que es transmet amb més facilitat, una «possibilitat» que, no obstant, encara no està «científicament acreditada». 

D’acord amb Illa, avui no hi ha «constància» que la nova soca, que ha activat les alarmes de la Unió Europea després del confinament de Londres i del sud-est d’Anglaterra, es trobi present a Espanya, tot i que això no significa, ha matisat, «que no ho estigui». 

Davant aquesta nova conjuntura, països com Itàlia, França, Alemanya i Bèlgica han suspès els vols amb el Regne Unit, mentre que a Espanya, ha explicat el ministre, s’ha optat per reforçar els mecanismes de control de les proves PCR als aeroports que reben viatgers britànics. 

«Per ara no hi ha hagut incidències», ha assegurat per afegir que, segons el seu parer, la decisió al respecte s’ha de prendre de manera coordinada a nivell europeu, de la mateixa manera que ha passat amb la vacuna, que –ha ressaltat– continua sent «efectiva» contra la nova soca. 

Tercera onada

Notícies relacionades

D’altra banda, Illa ha alertat que Espanya pot trobar-se a l’«inici de la tercera onada» després de constatar «amb tota claredat» el canvi de tendència respecte al «doblegament de la corba», per la qual cosa ha instat a «complir estrictament» les mesures estipulades per les autoritats sanitàries. 

«No anem bé. Hem d’estar alerta perquè som a les portes d’uns dies excepcionals (...). Ens hem de mentalitzar tots», ha recalcat abans d’admetre que no descarten restringir les mesures de cara a Nadal en funció de l’evolució epidemiològica.