INGRESSAT EN UN HOSPITAL

Itàlia detecta un cas de la nova soca trobada al Regne Unit

El pacient contagiat i la seva parella van arribar a Roma fa uns dies i estan en aïllament

Itàlia detecta un cas de la nova soca trobada al Regne Unit
2
Es llegeix en minuts

Les autoritats sanitàries d’Itàlia han detectat el cas d’un pacient contagiat amb la mateixa varietat de coronavirus detectada al Regne Unit i l’han posat en aïllament, segons ha confirmat el ministeri italià de Sanitat. El cas l’ha localitzat l’hospital policlínic del Celio, a Roma, on s’ha seqüenciat el genoma d’un virus SARS-CoV-2 «amb la variant localitzada en les últimes setmanes al Regne Unit» en un pacient que havia arribat a Itàlia amb la seva parella «en els últims dies» amb un vol aterrat a l’aeroport romà de Fiumicino. Tots dos es troben en aïllament, juntament amb altres familiars i contactes pròxims, han seguit tots els procediments establerts pel Ministeri.

El Govern d’Itàlia va suspendre aquest diumenge els vols des del Regne Unit després que Londres hagi confirmat l’aparició d’una nova variant del coronavirus i va prohibir l’entrada a les persones que hagin estat en aquest país en els últims 14 dies. La decisió ha sigut ja comunicada a les autoritats de Londres, va explicar el ministre d’Exteriors, Luigi Di Maio. Les persones que hagin sigut al Regne Unit i es trobin ja a Itàlia s’hauran de sotmetre a una prova de coronavirus.

La decisió d’Itàlia arriba després que el Govern britànic hagi confirmat l’aparició d’una nova variant del coronavirus que ha obligat a establir dures mesures restrictives atès l’alarmant increment de casos de Covid-19. Els científics han assegurat que la nova soca accelera fins a un 70% més la transmissió del virus.

Notícies relacionades

Mentrestant, alguns vols procedents del Regne Unit que havien partit abans de la firma de la nova ordenança continuen arribant al país. Per això la regió del Laci (centre) està fent proves del coronavirus als passatgers dels vols que hagin sortit del Regne Unit i que estiguin a punt d’arribar a l’aeroport romà de Fiumicino, va avançar el seu governador, Nicola Zingaretti. A Pescara (nord) va aterrar també un vol de l’aerolínia Ryanair arribat de Londres amb 136 passatgers a bord que, segons els mitjans, hauran de sotmetre’s a una prova i posar-se en quarantena.

Itàlia continua mantenint xifres altes de contagis i avui ha confirmat que en les últimes 24 hores havien contret el virus 15.104 persones i 352 havien perdut la vida, augmentant a 68.799 el balanç de víctimes mortals des del febrer passat. Atès que la corba epidemiològica no ha baixat com s’esperava després de les restriccions aprovades el passat 3 de desembre, el Govern d’Itàlia ha decidit confinar la població en els dies festius i les vigílies per Nadal.