oci i pandèmia

Les pistes d’esquí catalanes obren sense competència

  • La venda de forfets és obligatòriament per internet per evitar aglomeracions
  • Les estacions d’Andorra, França, Suïssa i Àustria posposen l’obertura fins al gener
La Molinia  13 12 2020  Un trabajador de la estacion de esqui hacieendo preparativos el dia previo a las aperturas de las estaciones de esqui  Autor  David Aparicio

La Molinia 13 12 2020 Un trabajador de la estacion de esqui hacieendo preparativos el dia previo a las aperturas de las estaciones de esqui Autor David Aparicio / David Aparicio

1
Es llegeix en minuts

Les estacions d’esquí catalanes han posat per fi aquest dilluns les seves pistes a disposició dels aficionats en un atípic inici de temporada, no per la data (en anys anteriors, la falta de neu havia retardat més fins i tot l’obertura), sinó per una insòlita falta de competència. Les estacions andorranes, franceses, suïsses i austríaques han posposat com a mínim fins a principis de gener l’inici de la temporada, a l’espera de veure com evolucionen les xifres de la pandèmia, i les aragoneses no aixecaran la barrera fins a la setmana vinent.

Notícies relacionades

Els gruixos de neu varien en funció de la ubicació geogràfica de cada estació. Baqueira, com sol ser habitual, es beneficia de la seva orientació nord, però totes les estacions, segons l’ACEM, l’associació que les agrupa a Catalunya, tenen prou neu disponible per a la pràctica de l’esquí. Amb tot, l’afluència d’esquiadors, un dilluns i a mig mes de les vacances de Nadal, ha sigut molt modesta. A Masella, per exemple, els esquiadors han sigut només uns 1.500. Cal tenir en compte que l’accés a les pistes està condicionat per les limitacions de mobilitat que estableix segons el seu criteri cada comunitat autònoma. En principi, les estacions catalanes rebran menys públic aquestes dates procedent de fora de Catalunya.

La pandèmia ha obligat a modificar, entre altres coses, el sistema de venda de forfets, que ja no es poden comprar a les taquilles, per evitar així aglomeracions, i han de ser adquirits a través d’internet.

Temes:

Neu Esquí