Consell Interterritorial Sanitari

Govern i autonomies, a frenar la Covid amb el Nadal i els parents en el punt de mira

  • Múrcia vol limitar l’entrada als familiars
  • Altres autonomies volen introduir novetats en el pla de Moncloa
1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró
Manuel Vilaseró

Periodista

ver +

ElGovern central i les autonomiesassisteixen aquest dimecres alConsell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut Públicaamb la vista posada aNadal.Després del pont de la Constitució, l’evolució de la pandèmia de la Covid és favorable a tot el territori, però ara es mira amb preocupació el possible impacte que les festes nadalenques puguin tenir en els contagis. 

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, s’ha mostrat aquesta setmana convençut que les mesures acordades per a les festes nadalenques, «molt dràstiques», són ajustades i suficients, si bé ha reconegut que es podran modificar si l’evolució de la pandèmia és dolenta. 

Parents en el punt de mira

Algunes comunitats autònomes assisteixen a la reunió amb propostes específiques, com la Regió deMúrcia (en mans del PP), que vol que es limiti l’entrada a la comunitat als familiars, amb la qual cosa els parents no podrien desplaçar-se durant les festes.

TambéGalíciaiAndalusia(també en mans del PP) difereixen en aquesta qüestió amb el Govern iEuskadidecidirà si es flexibilitzen les restriccions per les festes, i si se suavitzen les que afecten l’hostaleria, tancada des de fa setmanes. 

Notícies relacionades

Un altre dels temes que s’abordaran previsiblement en el Consell Interterritorial serà la decisió sobre la possibilitat que les farmàcies puguin proveir tests d’anticossos, comja va demanar Madrid.

A més, aquest dijous se celebrarà la compareixença a petició pròpia del ministre de Sanitat al Congrés per donar compte detallada del pla de vacunació a Espanya, que començarà previsiblement al gener pels grups més vulnerables i exposats, i una vegada que l’Agència Europea del Medicament (EMA) autoritzi l’administració a la població de la vacuna de Pfizer.