OPERACIÓ DE LA POLICIA NACIONAL

Vint detinguts d'una xarxa que explotava dones i les multava fins i tot per dutxar-se | Vídeo

L'organització, que actuava a Múrcia, Alacant, Almeria i València, les penalitzava si descansaven o no treballaven per malaltia

mujeres-explotadas / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha detingut una vintena de membres d’una xarxa que obligava a exercir la prostitució a dones en locals de Múrcia, Alacant, Almeria i València, i a les quals penalitzava amb multes si volien dutxar-se després de cada servei, descansar o deixaven de treballar per malaltia.

D’aquesta operació contra el tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual ha donat compte aquest diumenge la Direcció General de la Policia, els agents de la qual han alliberat 14 dones prostituïdes i detingut 20 integrants de la xarxa, dels quals 9 han ingressat a la presó.

Durant l’operació, s’han practicat 12 registres, en els quals s’han intervingut 90.000 euros en efectiu, cinc vehicles d’alta gamma, tres escopetes de caça i dues armes de foc simulades, així com cocaïna i marihuana preparada per a la seva venda.

Condicions infrahumanes

Segons han pogut constatar els investigadors, les víctimes eren obligades a treballar 12 hores cada dia i, en el cas d’emmalaltir i no poder treballar, eren penalitzades econòmicament. Els horaris eren tan estrictes que, en el cas de voler descansar o dutxar-se, eren multades amb entre 60 i 200 euros.

Fins i tot, els responsables dels clubs arribaven a denegar-los l’assistència sanitària i, si no treballaven per malaltia, les sancionaven amb entre 300 i 400 euros. Algunes de les dones havien acumulat un deute amb la xarxa que superava els 4.000 euros. Tant les dones com les seves famílies eren amenaçades i pressionades perquè abonessin el deute contret.

L’organització es quedava amb gran part del percentatge dels serveis sexuals, de l’abús dels quals es lucrava, i obligava les seves víctimes a treballar cada dia de la setmana i a consumir substàncies estupefaents amb els clients, a més de sotmetre-les a una estreta vigilància i control, ressalta la nota.

Segons la Policia, malgrat la situació de crisi sanitària, els clubs han mantingut la seva activitat al marge de la llei, amb el risc afegit de possible contagi per a les seves víctimes.

Mesures cautelars

Als investigats se’ls imputen presumptes delictes de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual, tràfic de drogues, contra el dret dels treballadors, afavoriment a la immigració irregular, tinença il·lícita d’armes, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

Notícies relacionades

Els agents han realitzat 12 registres simultanis a la Regió de Múrcia (7), Alacant (2), Almeria (2) i València (1) en diferents domicilis de diversos membres de l’organització i en els clubs en els quals allotjaven i explotaven les seves víctimes.

L’operació ha culminat amb el tancament cautelar dels sis establiments en els quals portaven a terme les activitats d’explotació sexual.

Temes:

Prostitució