CRISI MIGRATÒRIA

Vuit morts i 28 rescatats al naufragar una pastera al nord de Lanzarote

Efectius de la Guàrdia Civil, Emerlan i Creu Roja acaben de rescatar quatre cadàvers més de l'embarcació que va arribar a la zona de La Condesa

lanzarote-again / periodico

1
Es llegeix en minuts
A. F

Els serveis d’emergència han rescatat del mar aquest matí  quatre cadàvers més pertanyents al grup de 36 a 37 immigrants magribins que viatjaven en la pastera que es va enfonsar dimarts a la nit a la costa d’Órzola, al nord de Lanzarote, molt a prop de la vora, cosa que eleva a vuit el nombre de morts en aquest sinistre.

El gerent del Consorci d’Emergències de Lanzarote, Enrique Espinosa, ha confirmat que aquest matí s’han rescatat ja els cossos de quatre homes, que s’afegeixen a quatre cadàvers més, pertanyents també a quatre homes que es van recuperar ahir a la nit.

En aquesta pastera viatjaven de 36 a 37 persones, xifra que fluctua segons els testimonis, han informat fonts dels diferents serveis d’emergència destacats a la costa d’Órzona, que ahir a la nit van socórrer 28 supervivents, un dels quals va acabar a l’hospital. 

«Creiem que estem arribant ja al nombre d’ocupants que hi podia haver a la pastera, tot i que la recerca es mantindrà encara durant aquest matí», ha manifestat Espinosa.

La pastera en la qual viatjava aquest grup de magribins va bolcar cap a les 19.30 hores, quan es trobava ja gairebé al mateix moll d’Órzola, després de xocar contra una escullera. 

Entre els supervivents, set asseguren ser menors d’edat, diu el Consorci d’Emergències de Lanzarote.

Els rescatats han explicat als serveis d’emergència que van sortir fa tres dies des de la costa d’Agadir (Marroc).

Salvament Marítim ha informat que el dispositiu de recerca que continuarà aquest dimecres a la zona per mirar de localitzar més integrants d’aquesta expedició d’immigrants el formen un helicòpter del Govern de les Canàries, un Helimer 202, efectius d’Emerlan i, possiblement, una patrullera de la Guàrdia Civil.

Ahir a la nit, mentre els serveis d’emergència continuaven buscant possibles supervivents d’aquest naufragi, una altra pastera era localitzada uns deu quilòmetres al nord de Lanzarote.

Notícies relacionades

Es tractava, segons ha informat Salvament Marítim, d’una barqueta ocupada per 19 magribins, entre els quals, un menor i una dona, de qui es va fer càrrec una patrullera de la Guàrdia Civil, que els va desembarcar al moll d’Arrecife cap a les 23.30 hores.

També a Lanzarote es busca aquest dimecres una altra pastera els ocupants de la qual han alertat a través d’una trucada que es troben a prop de l’illa, per això s’han activat l’Helimer 222 i la Salvamar ‘Mízar’, que encara no els han trobat.