El jutge investiga per atemptat a l'autoritat el sensellar tirotejat per la Urbana

El director de l'entitat, Ferran Busquets, assegura que Marjan «evoluciona favorablement»

zentauroepp55943686 barcelona 21 11 2020 tiroteo de la guardia urbana a una pers201121200041

zentauroepp55943686 barcelona 21 11 2020 tiroteo de la guardia urbana a una pers201121200041

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell

El jutge ha obert una investigació per possible atemptat a l’autoritat contra Marjan, l’home sense llar tirotejat dissabte passat per la Guàrdia Urbana de Barcelona. El ferit evoluciona favorablement i sembla que ha superat l’estat crític, segons ha explicat el director de la fundació Arrels, Ferran Busquets. Des d’aleshores, i a causa del tret proporcionat a l’abdomen, Marjan es trobava inconscient i en estat crític a la unitat de cures intensives de l’Hospital Sant Pau. 

«Per fi bones notícies, sabem poca cosa més, que el tornaran a operar per revisar com estan els teixits, però sembla que està millor», ha explicat Busquets. L’entitat ha sigut notificada per l’ajuntament, que ha declinat fer declaracions sobre l’estat de salut de l’home, com també ho ha fet l’Hospital Sant Pau.

El jutjat de guàrdia de Barcelona ja ha rebut l’atestat policial sobre el cas, que acusa l’home d’atemptar contra els agents de l’autoritat. En aquest sentit, serà el Jutjat d’Instrucció 16 de Barcelona el que s’encarregarà d’aclarir els fets i determinar si Marjan va posar en risc els agents de la urbana amenaçant-los amb un ganivet o si l’actuació policial pot ser censurada per desproporcionada. 

Notícies relacionades

De moment, el jutge ha acordat deixar en llibertat provisional Marjan, que tenia dues requisitòries de detenció emeses per dos jutjats d’Algesires (Cadis).

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, compareixerà al Parlament per donar explicacions sobre l’actuació policial i en concret l’elaboració de l’atestat de l’incident, segons explica ACN, a instàncies d’una petició del grup parlamentari de la CUP.