A MÀLAGA

Agafat un conductor que va ser gravat conduint amb el genoll mentre es preparava un porro

El copilot del vehicle grava l'escena en dos vídeos i els va difondre a través del seu compte d'Instagram

dd8f702a-1248-4756-b0ba-4586f47f36cd-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia local de Màlaga ha atribuït a un veí de la ciutat, de 23 anys, la presumpta autoria d’un delicte contra la seguretat viària per conduir un vehicle amb el genoll mentre es preparava un cigarret que podria ser un porro d’haixix.  El copilot va gravar-ne dos vídeos que van ser difosos el 10 d’octubre a través del seu compte d’Intagram, segons informa Europa Press. La investigació es va iniciar dins de l’operatiu VisualTraffic, que té per objectiu detectar a internet i a les xarxes socials conductes contràries a les normes de trànsit.

En el primer vídeo captat a través del ciberpatrullatge es pot veure com el copilot enfoca una substància que, per la textura el i color, sembla estupefaent, concretament haixix, i després se centra en el conductor, que no porta el cinturó de seguretat i es prepara un cigarret de tabac i d’aquesta substància, mentre condueix només amb la cama esquerra, aguantant el volant amb el genoll.

Amb aquesta maniobra posa en evident perill tant la integritat dels dos ocupants com la de la resta d’usuaris que circulaven en aquells moments per l’avinguda de Guerrero Strachan fins al túnel de Monte Dorado, recorrent una distància aproximada d’1,1 quilòmetres, segons ha informat la policia local.

Sense mans al volant

El segon vídeo és una continuació del primer, també gravat pel copilot, i s’hi pot veure com el conductor posa la substància barrejada sobre un paper per acabar de fer-se el cigarret, sense les mans al volant, que continuava aguantant amb la cama.

Notícies relacionades

Els fets van tenir lloc en una via amb límit de velocitat de 120 quilòmetres per hora, concretament l’autovia A-7 direcció Est, a l’altura del quilòmetre 244, just després de la sortida d’El Limonar, on hi havia força afluència de transit, segons es pot veure a les imatges.

Després de l’anàlisi de les diferents indagacions, els agents locals van aconseguir esbrinar la identitat del conductor i del copilot, la marca i el model del turisme. Aquestes dades van ser remeses al Grup d’Investigació d’Accidents i Atestats (GIAA) perquè les tramiti la policia local, els agents del qual van contactar amb el conductor, que es va presentar dimarts 10 de novembre a les dependències, on se li van llegir els drets com a investigat no detingut per la comissió d’un delicte contra la seguretat viària per haver conduit un vehicle amb motor de manera temerària. L’atestat va ser remès als jutjats.