combatre la pandèmia

Madrid oferirà l'hospital Zendal com a magatzem principal per a les vacunes

Ayuso remarca la proximitat del centre a l'aeroport de la capital

ayuso / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha avançat aquest dijous que oferiran el nou Hospital d’Emergències Infermera Isabel Zendal també com a magatzem de les vacunes per combatre la Covid-19 que vinguin a Espanya.

«Oferirem el Zendal com a magatzem principal de les vacunes que vinguin a Espanya, de manera que pugui estar a prop de l’aeroport en condicions òptimes i d’aquesta manera continuar ajudant a combatre la pandèmia», ha dit la dirigent autonòmica al ple d’aquest dijous de l’Assemblea de Madrid.

En resposta a la pregunta del portaveu de Més Madrid, Pablo Gómez Perpinyà, sobre quins són els passos que seguirà per lluitar contra la Covid-19, la presidenta ha assegurat que continuaran realitzant campanyes d’informació, faran nous estudis serològics en residències de gent gran, augmentaran la compra de tests ràpids i millorarà la comunicació amb els ciutadans i les zones bàsiques de salut.

Rastreig i ucis

Notícies relacionades

A més, augmentaran el rastreig i faran també campanyes noves en la restauració i en comerços perquè segueixin normes de ventilació. «Hem abaixat els contagis sense haver de destrossar el comerç, hem batut el rècord en rastreig i la corba està baixant a poc a poc. Acabem d’inaugurar un nou centre de salut a Chamberí i 35 ucis a l’Hospital Gregorio Marañón», ha exposat.

Per la seva banda, Perpinyà ha etzibat a la presidenta que «no és moment d’estar contents» i ha indicat que estan «esgotats» d’ella i de la seva gestió amb les «ucis col·lapsades» i amb tants morts des de l’agost. Li ha dit també que si es dedica a «imitar Donald Trump» que «dimiteixi» i que permeti als madrilenys «respirar tranquils».