successos

Les 7 claus per entendre el cas Maje, la vídua negra de Novelda

Del perfil manipulador de la vídua negra de Patraix al caràcter enamoradís i gelós del seu amant Salva, analitzem els factors que determinaran el mediàtic judici

zentauroepp55410664 maje201014160200

zentauroepp55410664 maje201014160200 / Manuel Bruque

3
Es llegeix en minuts

La Ciutat de la Justícia de València acull des d'avui la vista oral pel crim de Patraix en el qual Maje, la vídua negra de Patraix, i Salva, popularment conegut com el «pagafantas», declaren com a acusats per l’assassinat de l’enginyer de Novelda Antonio Navarro.

A continuació enumerem 7 claus que ajuden a entendre les circumstàncies del succés que ha donat peu a aquest cas judicial tan mediàtic.

1. El perfil frívol, immadur i presumit de l’acusada

Un dels últims amants de Maje abans de casar-se amb Antonio va relatar a la policia després de produir-se el crim i ser detinguda com a presumpta autora intel·lectual d'aquest que ella li havia confessat que «s’havia casat per provar què era ser nòvia, com era aquell dia tan especial i que, en tot cas, s’havia casat obligada per les dues famílies», la d’ella i la d’Antonio. És més, va declarar que la jove li va assegurar que «no estimava l’Antonio i que mantenia relacions sexuals amb ell per obligació».

2. Salva, el «pagafantas» que va caure a les seves xarxes

Salva, casat i pare d’una adolescent, va ser seduït per una Maje que el va fer creure que estava enamorada d’ell i que el manejava al seu aire malgrat que amb prou feines va arribar a mantenir amb ell relacions sexuals. Tant es va arribar a colar per ella que no va dubtar a assassinar presumptament el seu marit (va confessar el crim al principi), a qui ella havia pintat com un maltractador que li donava molt mala vida.

3. Gelós de qualsevol que li prestés atenció a ella

Maje s’aprofitava de la devoció que Salva sentia per ella perquè li fes encàrrecs i tràmits administratius. Ell va arribar a sentir-se gelós de qualsevol que prestés atenció a la que ell creia la seva nòvia i, de fet, va arribar a amenaçar un auxiliar sanitari que va veure parlant amb Maje a l’hospital. «Ves amb compte», li va etzibar.

4. L’actitud de Maje després de la mort del seu marit

Tan sols 23 dies després de l’assassinat d’Antonio, la vídua negra de Patraix va sortir de festa amb la seva millor amiga, Rocío. En una discoteca d’Alacant va conèixer Sergio, un guàrdia urbà, el va acompanyar al seu hotel i van mantenir relacions sexuals en diverses ocasions. No només això, sinó que el mateix dia en què Salva li relatava els detalls d’assassinat del seu marit ella proposava a un altre amant seu quedar per tenir sexe.

5. La importància del sexe

Els testimonis de testimonis, coneguts i també unes converses amb la seva millor amiga que es van fer públiques després del crim, coincideixen a destacar la importància que Maje atorga al sexe, potser com a conseqüència d’una repressiva educació cristiana al si de la seva família. No en va, ser a la presó no l’ha privat en absolut del plaer carnal, ja que, segons s’ha publicat, ha tingut dos o tres «nòvios» des del seu ingrés a Picassent i diversos presos afirmen haver tingut sexe furtiu amb ella després de citar-los per carta. També es va valer dels seus dots amatoris per mirar de persuadir altres amants de la conveniència de la mort del seu marit.

6. Els diners, un altre dels seus interessos

Notícies relacionades

Després del crim, Maje va mostrar en tot moment massa interès per l’herència (anava a rebre gairebé un terç dels béns del seu difunt marit) i la gestió de la seva paga de viduïtat. De fet, la mort no accidental de l’enginyer havia de reportar-li un sou de per vida de 1.600 euros al mes. La Seguretat Social li va retirar d’ofici aquesta pensió de viduïtat.

7. Salva canvia la seva versió després de constatar que Maje passava d’ell

Després de passar entre reixes el seu 48 aniversari, sent coneixedor dels flirtejos de la seva amant amb algun pres, vista la falta de contacte cap a ell i després de passar l’estiu en un mòdul penitenciari on van començar a burlar-se d’ell després de reconèixer-lo en un programa de televisió, Salva va trucar a la porta del jutge. I va anunciar que volia canviar la seva versió i explicar, per primera vegada, la veritat sobre la implicació real de Maje en l’assassinat del seu marit.