Ayuso aposta per aprovar demà una norma «clara i ponderada» acordada amb Sanitat

La Comunitat de Madrid reclama tornar al «diàleg» i continuar amb la seva estratègia de confinar selectivament

La presidenta i l'alcalde reclamen als madrilenys no sortir de la regió de cara al pont del 12 d'octubre

MADRID, 15/09/2020.- La presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, antes de su intervención en la segunda sesión del debate sobre el estado de la región celebrada este martes en la Asamblea de Madrid. EFE/ Emilio Naranjo

MADRID, 15/09/2020.- La presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, antes de su intervención en la segunda sesión del debate sobre el estado de la región celebrada este martes en la Asamblea de Madrid. EFE/ Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha assenyalat que, després que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) hagi suspès el confinament de Madrid capital i nou municipis més, ara toca «reprendre el diàleg» amb el Govern central i entre les dues administracions posar fi al «caos normatiu» amb l’aprovació d’una ordre que contempli mesures «assenyades, justes i ponderades». 

La presidenta ha considerat, en una declaració institucional després de conèixer-se la interlocutòria del tribunal, que entre aquesta tarda i demà divendres s’ha d’aprovar una «normativa senzilla, clara i que totes les comunitats» puguin complir.

De fet, per analitzar la situació, aquesta tarda es reunirà el Grup Covid-19 integrat per les dues administracions i creat després de la reunió entre Ayuso i Pedro Sánchez a la seu del Govern regional. «Guiats pels experts, adoptarem la decisió que millor protegeixi la salut», ha assenyalat, al seu torn, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i Sánchez ha indicat que el seu Executiu està estudiant «tots els instruments» disponibles per frenar l’evolució «preocupant» de la pandèmia a Madrid, sense descartar aplicar l’estat d’alarma.  

Mentre s’arribi o no a un acord, Ayuso ha demanat als madrilenys, igual que l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, que evitin els desplaçaments i no abandonin la Comunitat de Madrid, de cara al pont del 12 d’octubre. 

Confinar selectivament

La presidenta regional ha insistit que les mesures acordades per la seva Administració, que consisteixen a confinar selectivament les àrees amb més de 1.000 contagis per 100.000 habitants, són «encertades» mentre que les impulsades pel Govern central i que ara han sigut frenades pel TSJM eren «precipitades», no estaven «consensuades» i «afectaven els drets dels ciutadans».   

Notícies relacionades

Així mateix, ha insistit que s’han d’adoptar limitacions que permetin que l’«economia no s’enfonsi» mentre continua la «lluita contra el viurs». 

La presidenta ha anunciat, a més, que per «evitar més confusió» l’Administració regional retira el recurs que va presentar contra l’ordre de Sanitat, amb mesures cautelars, davant l’Audiència Nacional.