20 set 2020

Anar al contingut

INFORMACIÓ DEL MINISTERI DE SANITAT

Mapa dels rebrots del coronavirus a Espanya

Els d'Aragó, País Basc, Catalunya i Madrid són els principals rebrots de la Covid-19 a Espanya

Consulta també les últimes dades de casos i morts pel coronavirus per comunitats

El Periódico

Mapa dels rebrots del coronavirus a Espanya

El coronavirus ja arriba als 462.858 infectats confirmats a Espanya, amb diversos rebrots 29.094 morts, segons les últimes dades oficials fetes públiques pel Ministeri de Sanitat. [Seguiu les últimes notícies del coronavirus en directe].

Aquests són els principals rebrots de la Covid-19 a Espanya:

-Andalusia:  És una de les comunitats més castigades en les últimes setmanes. A la província de Sevilla es comptabilitzen fins a 25 brots actius. Màlaga també té 37 brots actius i a Còrdova continua preocupant el focus iniciat en una discoteca. Jaén, Granada, Almeria i Cadis també comptabilitzen diverses desenes de casos.

-Aragó: La comarca central –on està inclosa la ciutat de Saragossa– i les comarques del Baix Cinca, el Baix Aragó –Casp i Monegros– són les més afectades i actualment es troben en fase 2.  Les comarques de la Llitera i el Cinca Mitjà, Osca capital i la ciutat de Barbastre també tenen un volum important de contagis i es troben en fase 2 flexibilitzada.  Preocupa especialment el brot en una residència de gent gran al municipi de Burbáguena. A Saragossa, la capital suma més de 1.200 casos.

-Astúries: Fins a 11 focus es mantenen actius en aquesta comunitat. A Oviedo destaca el que es va produir en un bar i també el localitzat a Llanes. 

-Balears: Comença a créixer la xifra de contagiats. Hi ha diferents brots repartits per les illes i en els últims dies han aparegut casos en residències de gent gran. 

-Canàries: A l’arxipèlag hi ha prop de 150 casos actius. 

-Cantàbria: Hi ha més de 10 brots en tota la comunitat a causa de reunions i celebracions d’amics i familiars. 

-Castella-la Manxa: Als rebrots a Arroba de los Montes i Herencia s’hi han de sumar els de Villarta de San Juan i Alcázar de San Juan. A la província de Toledo, el més greu es troba en el municipi de Corral de Almaguer.

-Castella i Lleó: Es manté el confinament per als habitants d’Aranda de Duero (Burgos) pel notable augment de casos. El municipi està en fase 1 afegint-se així a les localitats d’Íscar i Pedrajas de San Esteban. Destaca també un brot a Zamora capital i un altre a Sòria en un campament a Salduero.

-Catalunya:  Catalunya ja supera els 100.000 contagis des de l’inici de la pandèmia. La incidència del virus a Lleida i a Barcelona i la seva àrea metropolitana comença a estabilitzar-se després d’unes setmanes a l’alça tot i que la xifra de casos continua sent elevada. En aquests moments, preocupa la comarca del Vallès Occidental, sobretot els municipis de Sabadell i Ripollet, on s’estan realitzant PCR massius. Salut també comença a fer cribratges massius en barris de Barcelona.

-Ceuta: Manté les millors xifres quant a contagis. 

-País Valencià: A la província de València, el rebrot més destacat és a Gandia. Peníscola, a Castelló, també té un focus important originat en una festa i a Alacant preocupa l’increment de casos a Vila Joiosa.

-Extremadura: Prop d’una desena de rebrots a l’àrea de Badajoz i Mèrida. La Junta d’Extremadura ha imposat l’«aïllament social «a Villarta de los Montes i està en fase 2 la localitat de La Morera.

-Galícia: L’augment de casos ha portat que la Xunta endureixi les restriccions a l’àrea sanitària la Corunya-Cee. Al municipi de Meicende hi ha prop de 60 positius en un cas relacionat amb un gimnàs.

-Madrid: La situació en aquesta comunitat comença a preocupar pel notable increment de casos diaris. En els últims dies, és la regió que comptabilitza més casos cada 24 hores, segons dades del Ministeri de Sanitat. Hi ha més de 40 brots actius i preocupa especialment el d’una residència de gent gran a San Martín de la Vega.

-Melilla: Preocupen dos brots de casos importats. 

-Múrcia: Els brots amb més casos es localitzen als municipis de Totana (fase 1), Mazarrón i Llorca. 

-Navarra: El brot al barri de Mendillorri recupera la normalitat després de dues setmanes en fase 2, però es mantenen actius altres focus com el de Tudela o Sangüesa.  

-País Basc:  Rebrots a Biscaia, Guipúscoa i Àlaba sobretot en llocs d’oci nocturn. Destaca el brot en un convent a Lasarte. Especialment preocupants són els focus d’Eibar i Zarautz.

-La Rioja: Diferents brots repartits per tota la comunitat. 

A més, aquest mapa interactiu permet fer un seguiment dels casos registrats de coronavirus per comunitats autònomes:

Aquesta és l’evolució global de les xifres acumulades:

També és possible saber quina és la variació diària de la xifra de persones amb coronavirus:

A continuació, les dades per comunitats autònomes segons l’últim desglossament difós pel Ministeri de Sanitat (les xifres poden estar menys actualitzades que les globals i es refereixen als casos diagnosticats i confirmats per PCR):

Andalusia

La comunitat andalusa suma 29.808 casos, segons l’última actualització de dades per autonomies del Ministeri de Sanitat, amb 1.493 morts. [Seguiu les últimes notícies del coronavirus a Andalusia]

Aragó

Registrats 25.756 casos de coronavirus, amb 1.096 morts.

Astúries

Al Principat s’han declarat 3.322 casos, amb 335 morts. [Seguiu les últimes notícies del coronavirus a Astúries]

Balears

L’arxipèlag mediterrani ha registrat 8.164 casos de coronavirus i 234 morts. [Seguiu les últimes notícies del coronavirus a les Balears]

Canàries

L’arxipèlag atlàntic suma 7.068 casos, amb 174 morts. [Seguiu les últimes notícies del coronavirus a les Canàries]

Cantàbria

S’han comptabilitzat 4.137 casos, amb 221 morts.

Castella-la Manxa

Hi ha 23.810 casos de coronavirus i 3.043 morts.

Castella i Lleó

Declarats 28.797 casos, amb 2.830 morts. [Segueix les últimes notícies del coronavirus a Castella i Lleó]

Catalunya:

Sanitat té comptabilitzats 110.017 casos i 5.741 morts. [Seguiu les últimes notícies del coronavirus a Catalunya]

Ceuta

Registrats 275 infectats per coronavirus, amb 5 morts.

País Valencià

València, Alacant i Castelló sumen en total 24.096 casos, amb 1.465 morts. [Seguiu les últimes notícies del coronavirus al País Valencià]

Extremadura

Fins al moment s’han comptabilitzat 5.033 casos i 527 morts. [Seguiu les últimes notícies del coronavirus a Extremadura]

Galícia

En aquesta comunitat, s’han detectat 14.513 casos 614 morts. [Seguiu les últimes notícies del coronavirus a Galícia]

Madrid

És la regió amb més afectats, amb un total de 126.057 casos i 8.648 morts.

Melilla

Hi ha 345 infectats, amb 2 morts.

Múrcia

S’han registrat 6.194 casos, amb 156 morts. [Seguiu les últimes notícies del coronavirus a la Regió de Múrcia]

Navarra

La comunitat foral ha comptabilitzat 9.977 casos534 morts.

País Basc

A Euskadi s’han registrat 29.763 casos, amb 1.579 morts.

La Rioja

Suma 5.726 casos i 370 morts.