al paratge d'olivargas

Controlat l'incendi de Huelva després de sis dies

El foc, que va obligar a evacuar 3.200 persones, ha afectat un perímetre de 16.900 hectàrees als voltants d'Almonaster

-FOTODELDÍA- GRAFAND1819. CUEVA DE LA MORA (HUELVA), 31/08/2020.- Monte quemado en el término municipal de Zalamea la Real (Huelva). El Plan Infoca ha dado por estabilizado el incendio forestal declarado el pasado jueves en el paraje Olivargas del término municipal de Almonaster la Real (Huelva), que ha afectado a un perímetro de más de 10.000 hectáreas.EFE/Julián Pérez

-FOTODELDÍA- GRAFAND1819. CUEVA DE LA MORA (HUELVA), 31/08/2020.- Monte quemado en el término municipal de Zalamea la Real (Huelva). El Plan Infoca ha dado por estabilizado el incendio forestal declarado el pasado jueves en el paraje Olivargas del término municipal de Almonaster la Real (Huelva), que ha afectado a un perímetro de más de 10.000 hectáreas.EFE/Julián Pérez / Julián Pérez (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La direcció d’extinció de l’incendi forestal declarat dijous passat al paratge Olivargas del terme municipal d’Almonaster la Real (Huelva) ha donat per controlat el foc, que ha inclòs un perímetre de 16.900 hectàrees, després de sis dies de treball.

El control, segons ha informat l’Infoca, s’ha decretat al voltant de les 14.30 hores, una vegada que ha conclòs el vol de reconeixement sobre la superfície afectada per valorar la situació. El foc havia sigut estabilitzat aquest dilluns.

Més de 2.000 persones per extingir-lo

La notícia ha sigut compartida via Twitter pel president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno: "Tras 6 jornadas de duro trabajo, está CONTROLADO el #IFAlmonasterLaReal", ha escrito, para después mostrar su agradecimiento a "los más de 2.000 efectivos del @Plan_INFOCA por lograrlo; y a la @UMEgo, bomberos de Huelva y fuerzas y cuerpos de seguridad que han colaborado en este operativo". También la cuenta de oficial del Servicio de Extinción de Incendios Forestales de Andalucía ha dado la buena noticia.

Segons ha avançat avui la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Desenvolupament Sostenible, Carmen Crespo, durant els 4,5 dies més intensos de tasques d’extinció per donar per estabilitzat el foc han treballat per part de l’Infoca un total de 2.164 persones; a què cal sumar les 320 desplegades per la Unitat Militar d’Emergència (UME) i el Consorci Provincial de Bombers.

110 actuacions amb mitjans aeris

Notícies relacionades

Així mateix, s’han realitzat 110 actuacions amb mitjans aeris –una mitjana de 29 diaris–, els quals han efectuat més de 1.000 hores de vol; i s’han mobilitzat per terra 40 màquines pesades i 50 vehicles pesats distinció, a més de la Unitat Mèdica d’Incendis Forestals, la Unitat d’Anàlisi de Grans Incendis, la Unitat de Meteorologia de Huelva i la Unitat Mòbil d’Anàlisi del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Aquest incendi, a més, va provocar l’evacuació preventiva de 3.200 persones de diferents nuclis poblacions de sis termes municipals –Almonaster, Zalamea, La Zarza, El Campillo, Menes i Valverde–, que van poder tornar tots a les seves vivendes dilluns passat.