La policia frustra una 'festa de barcos' a Palafrugell

Policia Local, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil van actuar conjuntament per dissuadir els participants de la celebració

palafrugell

palafrugell

2
Es llegeix en minuts
Clara Julià

Un dispositiu de la Guàrdia Civil, Mossos d’Esquadra i la Policia Local ha frenat la convocatòria d’una festa multitudinària amb embarcacions a les cales de Palafrugell. Segons ha explicat l’Ajuntament, una actuació preventiva iniciada pel rastreig de convocatòries de festes conegudes com a ‘boat parties’ (festes en un barco), a les xarxes socials ha evitat una celebració multitudinària que s’havia de produir el cap de setmana passat, informa el ‘Diari de Girona’, del grup Prensa Ibérica, al qual també pertany El Periódico de Catalunya.

Les ‘boat parties’, com el nom indica, consisteixen en una trobada d’embarcacions que fondeja a pocs metres de la costa i durant la qual les persones que hi participen consumeixen i comparteixen begudes alcohòliques. Aquestes celebracions van causar enrenou fa un any, quan es va conèixer la celebració d’una festa massiva a la zona de cala Massoni i la Banyera de la Russa, dos enclavaments privilegiats del litoral de Palafrugell. Aquesta festa va suposar un delicte mediambiental en una àrea protegida.

Aquesta vegada, el rastreig de la policia de Palafrugell a les xarxes va permetre identificar les convocatòries i les persones responsables de la crida. Segons l’Ajuntament, la Guàrdia Civil es va personar a les zones del Golfet i Aiguablava per provocar un efecte dissuasiu i evitar festes multitudinàries davant el risc que aquestes suposen per l’actual pandèmia de Covid-19.

Fonts de la corporació van detallar que «de moment» han evitat les celebracions d’aquest tipus i apunten que quan identifiquen gent del poble a través de les xarxes socials «se’ls dissuadeix perquè no facin aquestes convocatòries». Les mateixes fonts destaquen que fa uns dies es va dissuadir un grup de joves que havien ajuntat dues embarcacions per «posar música forta i beure alcohol».

L’entitat ‘Salvem el Golfet’ ja va denunciar l’any passat que festes d’aquestes característiques desaprofiten el fons marí i ha alertat que aquestes cales formen part del Pla d’Espais d’Interès Natural de Cap Roig. Els ecologistes també han demanat que es reforci la vigilància, que es col·loquin boies per impedir l’agrupació d’embarcacions i que es prohibeixi l’ancoratge en aquestes localitzacions.

Convocatòria a Instagram

En el perfil d’Instagram de l’usuari @abarlofarra –que s’autodescriu com «un grup d’amics sense ànim de lucre» que «estima el mar i la festa»– es va convocar una ‘festa de barco’ per al dia 15 d’agost que, posteriorment, van anul·lar.

Notícies relacionades

El perfil, que compta amb gairebé 500 seguidors, publicava un comunicat fa sis dies, on es fa al·lusió a una festa d’aquestes característiques celebrada l’any passat: «Estàvem molt emocionats i contents de repetir la bogeria de l’any passat». Davant la cancel·lació de l’esdeveniment, afegien que «us prometem que l’any que ve tornarem amb més ganes que mai».

De fet, la secció d’històries destacades de l’usuari, que té el perfil obert, compta amb compilacions d’imatges d’una ‘boat party’ celebrada l’any passat. En aquestes imatges i vídeos es veu una vintena d’embarcacions fondejades a escassa distància de la sorra, amb multitud de joves bevent i motos aquàtiques circulant entre les embarcacions i els banyistes.