salut

¿Com es poden calmar les molestes irritacions de l'estiu a la pell? Et donem la solució

És important evitar caminar o fer esport amb roba molla o humida i rentar la zona afectada amb aigua tèbia o freda, però mai calenta

zentauroepp54537890 piel200818111531

zentauroepp54537890 piel200818111531 / ROCIO ESCALANTE SM CONTENT STUD

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

A l’estiu, a causa de la calor i l’excés de suor, és normal que la nostra pell s’irriti. Tot i que és un problema més habitual en persones amb pell sensible o amb alguna problema dermatològic, cap de nosaltres està fora de perill d’una molesta irritació cutània que pot anar acompanyada de pell envermellida, granissada, inflamació, picor i sequedat.

En ocasions és difícil evitar aquest molest problema a la nostra pell perquè, a causa del desconeixement, utilitzem productes cosmètics o mengem aliments que no sabem que ens provocaran aquesta irritació. Amb les pautes que ens proporciona la farmacèutica Rocío Escalante, serà més fàcil mantenir lluny de nosaltres aquestes molestes reaccions cutànies.

En primer lloc, és important evitar caminar o fer esport amb roba molla o humida. I si ho fas, és important triar teixits transpirables. Eliminar les restes de sal, sorra, clor després d’anar a la platja o a la piscina també és un pas que no hem d’oblidar. Una bona dutxa mantindrà a ratlla les molèsties irritacions. Sempre, és clar, utilitzant productes d’higiene i cura personal suaus. Una bona hidratació posterior és un altre factor a tenir en compte per reforçar la funció barrera de la nostra pell, ja que la sequedat és bastant perjudicial.

Notícies relacionades

Si la teva pell ja s’ha irritat, us donem les claus per alleujar aquesta sensació tan molesta que, en ocasions, ens impedeix disfrutar de les anhelades vacances estiuenques. Evita rascar-te, ja que si ho fas la dermis patirà encara més. Renta la zona afectada amb aigua tèbia o freda, però mai calenta perquè augmenta la sensació de coïssor, i utilitza sabons suaus, sense detergents ni perfums. A l’hora d’assecar-te, fes-ho amb suaus tocs, sense fregar. I no t’oblidis d’utilitzar una crema hidratant específica per a pells irritades, evitant el sol en la mesura possible.

Si segueixes aquests consells, ¡t’assegurem que la teva pell t’ho agrairà!

Temes:

Estiu