A Sevilla

Andalusia investiga un brot de meningitis associat a mosquits amb 18 afectats

La Junta andalusa busca l'origen de la infecció i recomana a 42.000 veïns protegir-se contra els insectes

undefined41303144 sociedad mosquito de la fiebre amarilla  aedes aegypti   aut190614212454

undefined41303144 sociedad mosquito de la fiebre amarilla aedes aegypti aut190614212454

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un total de 18 casos de meningoencefalitis vírica han sigut detectats a la província de Sevilla, concretament a l’àrea dels municipis de Puebla del Río i Coria del Río, que es troben dins de les maresmes del Guadalquivir, segons ha informat la Conselleria de Salut. Davant els dubtes que hi ha sobre l’origen, es recomana repel·lent per a insectes, ja que s’associa a mosquits.

 S’han pres totes les mostres necessàries i s’han enviat al laboratori de referència a fi de determinar l’etiologia, segons ha informat la conselleria, que ha assenyalat en un comunicat que la Direcció General de Salut Pública i Ordenació Farmacèutica ha informat de la declaració a la xarxa Alerta. 

Fins al moment, quatre d’aquestes proves han resultat negatives per als principals bacteris i virus, així com per a PCR de febre del Nil, Toscana i virus de la coriomeningitis limfocítica, amb IgM per a virus de febre del Nil també negativa. S’espera conèixer el resultat de les restants. 

A més, s’han realitzat enquestes epidemiològiques orientades a detectar algun vincle comú i s’ha informat els ajuntaments on es concentren aquests casos. 

Cinc en ucis

Actualment es troben 16 casos ingressats, cinc dels quals, a la unitat de cures intensives. 

Notícies relacionades

Fins a conèixer l’etiologia vírica i com a mesura de precaució, la Direcció General de Salut Pública i Ordenació Farmacèutica ha elaborat unes recomanacions a fi de prevenir les picades d’insectes, com fer servir teles mosquiteres en finestres i portes, intentar no mantenir-se a l’aire lliure entre el capvespre i l’alba, procurar deixar la llum apagada, seguir diàriament una correcta higiene corporal, evitar els perfums intensos. 

També utilitzar roba que cobreixi el màxim possible la pell i espolsar-la abans d’utilitzar-la si s’ha estès a l’exterior, fer un ús adequat dels repel·lents, seguint estrictament les recomanacions sobre la manera i freqüència d’ús descrits pel fabricant i, si s’utilitza crema per al sol, aplicar-la primer, deixar-la absorbir durant 20 minuts i, llavors, aplicar el repel·lent de mosquits