SEGUEIX EL DUEL

Coronavirus: Madrid acusa Simón de ser «polític, no científic»

El conseller d'Hisenda, Fernández-Lasquetty, acusa el doctor de no tenir «cap credibilitat»

madrid bo / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Nou episodi del duel entre la Comunitat de Madrid i el Govern central per les dades del coronavirus. Aquest dissabte el conseller d’Hisenda, Javier Fernández-Lasquetty, ha acusat el doctor Fernando Simón de ser «un polític, no un científic, que no té cap credibilitat».

En una roda de premsa per informar sobre l’aportació de la Comunitat de Madrid al sistema de finançament autonòmic, el conseller també ha demanat a Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, assumir «la responsabilitat pel fet que Espanya ja sigui el país amb més contagis de tot Europa: aquesta sí és la seva responsabilitat i no mirar d’assenyalar Madrid i oferir dades que no existeixen».

Així es referia el conseller a la controvèrsia d’aquests dos últims dies per les dades de detecció d’asimptomàtics a la regió, que, segons el Ministeri de Sanitat, són molt inferiors a la mitjana nacional, i que la Conselleria de Sanitat defensa que són més elevades que les de moltes altres comunitats autònomes.

Fernández-Lasquetty ha qualificat la dada oferta per Simón de «falsedat» i l’ha acusat de no haver-la contrastat amb Salut Pública del Govern regional amb la finalitat de «desacreditar la Comunitat i de posar l’opinió pública en contra seva».

«No es va prendre la molèstia de parlar amb Salut Pública per comprovar com eren de veraces aquestes dades. Aquest és un comportament bastant poc científic i que demostra que Simón és un polític, no un científic».

Notícies relacionades

Segons el seu parer, Simón «no té cap credibilitat, no es guia per criteris científics sinó polítics, en aquest cas, a més, molt clarament amb criteris de discriminació cap a la Comunitat de Madrid».

Ha insistit que, malgrat l’increment de casos diaris de contagi a la regió, no estan tenint incidència en el sistema sanitari, i que la situació actual no és comparable a la dels mesos de febrer i març.